EXCLUSIV  Autorizație protest. Tribunalul București, DECIZIE pentru oamenii din stradă

Darius Muresan / 27 ian 2018 / 07:58 Salveaza PDF Comentarii

Tribunalul București a anulat alte două interzice de adunări publice, adică "autorizațiile" pe care protestatarii le primesc pentru ieșirile în stradă.

Este vorba despre interziceri pe care viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, le dă pe bandă rulantă. Vă reamintim ce spunea protestatarul Cristian Mihai Dide întrebat la interviurile DC News despre aceste autorizații.

[citeste si]

"Să citim Legea 60/1991. Este o lege destul de simplu de citit. Nu are foarte mulți termeni juridici. Legea nu prevede autorizare. Nu există cuvântul 'autorizație'. În Legea 60/1991 există termenul 'declarare', a declara o adunare publică. Vă dau un exemplu clar: cum să mă duc să cer autorizație de a protesta, adică să cer voie vicepremarului Aurelian Bădulescu să protestez împotriva lui? Cum să se întâmple acest lucru? Legea prevede doar declararea. Eu merg și declar și dacă există informații despre organizator că vrea să dea o lovitură de stat... primarul are dreptul să interzică. Dacă în zona în care vreau să protestez sunt lucrări edilitare de mare amploare, primarul are dreptul să interzică manifestarea. Un al treilea motiv pentru care un protest poate fi interzis este dacă vrei să organizeze o contramanifestație. Sunt singurele motive pentru care o adunare publică poate fi interzisă. În rest, toate interzicerile pe care le-am primit până acum sunt abuzive", a zis Cristian Mihai Dide la DC News.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24