Autorităţile se pregătesc de Cod Roşu. Igaş: vor fi nămeţi mai mari ca în 54

ninsoare
ninsoare

Autorităţile se pregătesc pentru situaţii de urgenţă, în urma avertizării ANM de cod portocaliu de ger şi cod galben de ninsori. La Ministerul de Interne a fost convocat Consiliul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la Primăria Capitalei a fost anunţat Comandament de iarnă.

Igaş confirmă astfel informaţiile publicate de DeCe News încă de ieri, conform cărora în weekend vom avea avertizare de cod roşu.

„ Am fost anunțați că vor fi nămeți mai mari ca în 1954!. La ora 16.00, am convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență din subordinea Ministerului de Interne. Încercăm să ne pregătim pentru zilele care vor urma. Aseară, au fost alocate 10 miliarde de lei din fondurile de rezervă pentru cheltuieli de benzină, motorină, apă și ce mai este necesar”, a declarat Traian Igaş.

Iarna la care face referire minstrul este una dintre cele mai grele îndurate de Bucureşti în epoca modernă. În 1954 viscolul dar şi abundenţa ninsorilor au dat peste cap recorduri meteorologice, între care se remarcă cel mai puternic viscol din ţara noastră, la începutul lunii februarie, când vântul în rafale a atins 126 km/h în Capitală.

Citeşte şi:

Cod roșu în weekend. Pregătiri pentru ninsori-catastrofă, ca în 1954

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel