Autorităţile indoneziene se aşteaptă ca sezonul ploios să ajute la stingerea incendiilor de pădure

Agenţia pentru gestionarea dezastrelor din Indonezia (BNPB) a declarat că se aşteaptă ca incendiile forestiere care au distrus zone întinse ale insulei Sumatra şi în partea indoneziană a insulei Borneo să fie stinse în curând odată cu sosirea anotimpului ploios, relatează Reuters.

Indonezia a petrecut luni întregi luptând împotriva incendiilor de pădure izbucnite deseori din cauza practicilor de curăţare prin ardere a terenurilor în vederea exploatării lor pentru agricultură.

"Referitor la un raport întocmit pe baza celor mai recente imagini din satelit şi a observaţiilor directe de pe teren, se poate concluziona că episodul incendiilor forestiere din 2019 se va încheia în curând", a declarat purtătorul de cuvânt al BNPB, Agus Wibowo, într-un comunicat.

Agenţia de Meteorologie din Indonezia a declarat, pe baza imaginilor din satelit, că numărul incendiilor a scăzut cu 78% în perioada 26-28 septembrie.

Indonezia a desfăşurat peste 29.000 de pompieri şi zeci de aeronave pentru a lupta împotriva incendiilor.

Ploaia a căzut în zone precum Riau, Jambi şi Sumatra de Sud, precum şi în provincia centrală Kalimantan, pe insula Borneo, a declarat BNPB, care a precizat că peste 320.000 de hectare de pădure au fost arse din ianuarie până în august anul acesta, cea mai gravă situaţie înregistrată din 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel