Autoritățile în alertă: Deszăpezirea drumurilor să fie o prioritate!

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a cerut joi ca deszăpezirea segmentelor de drumuri naționale sau județene să constituie o prioritate în contextul atenționării meteorologice de cod galben.

"Principala problemă cu care ne așteptam să ne confruntăm este îngreunarea traficului rutier pe drumurile din zona montană, unde se așteaptă depunerea unui strat consistent de zăpadă. De aceea, vă cer să aveți ca prioritate deszăpezirea segmentelor de drumuri naționale sau județene și intervenția cu utilaje și materiale antiderapante", a spus Oprea în cadrul unei videoconferințe cu reprezentații autorităților locale, care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne, scrie Agerpres.

Administrația Națională de Meteorologie e emis miercuri două avertizări cod galben de ninsori și viscol, valabile începând de joi după-amiază până sâmbătă, în majoritatea regiunilor.

CITEȘTE ȘI: ANM ar putea emite COD PORTOCALIU

Potrivit meteorologilor, în intervalul 5 martie, ora 13,00 — 6 martie, ora 16,00, vor cădea precipitații în cea mai mare parte a țării. În zona montană și în regiunile sud-vestice vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și, îndeosebi la altitudini mari, se va depune strat consistent de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși local 15-20 l/mp și, izolat, 30-35 l/mp. În Dobrogea, sudul Munteniei și al Moldovei vor predomina ploile, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mixte. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va depăși la rafală 60 km/h, viscolind ninsoarea.

Ulterior, în intervalul 6 martie, ora 16,00 — 7 martie, ora 16,00, vor cădea precipitații mai ales sub formă de ninsoare în toate zonele montane, în Oltenia, Muntenia, centrul și sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sudul Banatului. În restul teritoriului precipitațiile vor fi mixte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel