Autorii unor cărți pentru copii au fost arestați în Hong Kong

Pixabay / Autorii unor cărți pentru copii au fost arestați în Hong Kong
Pixabay / Autorii unor cărți pentru copii au fost arestați în Hong Kong

Autorii unor cărți pentru copii au fost arestați în Hong Kong, fiind suspecți de incitare la ură. 

Niște cărți pentru copii, în care personaje principale sunt lupii și oile, le-au adus autorilor săi probleme cu autoritățile din Hong Kong și chiar arestarea. 

Autorii cărților, conform Bloomberg, sunt activiști pro-democrație, care au personificat lupta politică din Hong Kong în lupi și oi. Oile, simbol al celor care doresc instaurarea democrației, sunt urmărite de lupii, sau în realitate, regimul opresor. În total, 5 persoane au fost arestate. 

Autorii, membri ai uniunii logopezilor din Hong Kong, au fost ridicați joi, 23 iulie, cu doar câteva zile înainte de un eveniment. Sâmbătă avea să aibă loc o sesiune de lectură pentru copii. 

Printre cei 5 arestați, toți cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani, se numără doi bărbați și trei femei. Aceștia au scris 3 cărți. 

Cărți pentru copii care incită la ură

„Persoanele arestate sunt suspectate de a fi conspirat să publice, distribuie afișeze și să reproducă cărți începând de la mijlocul anului trecut și până anul acesta cu intenția de a incita la ură ură, de a stârni violențe și de a îndemna publicul la abuzul legii, în special de către copii, împotriva guvernului de la Hong Kong și a forțelor judiciare”, este poziția poliției, publicată într-un comunicat. 

Aresturile vin pe fondul folosirii legilor de către autoritățile din Hong Kong pentru a reține, de multe ori fără fundament, membri opozanți ai regimului. Biroul de poliție a creat o lege care a dus la arestul a 132 de persoane, inclusiv a unor activiști, a unor avocați, jurnaliști și academicieni. Alte 9 persoane au fost arestate pe motiv de discurs ce incită la revoltă. 

Problemele Asiei, de interes pentru Washington

SUA a reacționat și la alte acte realizate de regimurile din Asia. Washingtonul şi-a atras din nou furia Beijingului în ultimele zile, în primul rând cu votul din Senat, joi, despre un embargou asupra produselor din provincia Xinjiang, pentru a condamna "munca forţată" a minorităţii musulmane uigure. Apoi, vineri, avertizând companiile americane cu privire la riscurile la care ar putea fi expuse dacă operează în Hong Kong, după ce Beijingul a introdus o serie de restricţii vizând acest istoric centru financiar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel