AUTONOMIE ȚINUT SECUIESC. Cereri către Guvernul Grindeanu

Tinutul secuiesc
Tinutul secuiesc

Liderul Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, a declarat, astăzi, că vor continua demonstrațiile pro-autonomie până când Guvernul va recunoaște autonomia ținutului secuiesc. 

”Vom scrie scrisori fiecărui guvern. Noi vom menţine această demonstraţie în Târgu Mureş (în 10 martie, de Ziua Libertăţii Secuilor, n.r.), vom prezenta Guvernului României cererile noastre până la recunoaşterea ţinutului secuiesc autonom. Oricărui guvern din România, poate să fie un record mondial şi, în acelaşi timp, şi o părere contrară faţă de acei politicieni care susţin că elanul autonomiei ţinutului e epuizat. Nici vorbă de aşa ceva! Acest elan va fi exact până când vom obţine autonomia ţinutului secuiesc”, a susţinut Izsak Balazs.

Potrivit lui Izsak, în data de 20 martie 2017, municipalitatea a anunţat că este de acord cu adunarea publică de la Monumentul Secuilor Martiri, însă a precizat că un marş ar încălca art. 5 din Legea 60/1991 R, prin care interzice manifestările în preajma unor spitale şi că primarul este de acord ca 10 participanţi să se deplaseze către Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş pentru a depune petiţii sau memorii.

[citeste si]

Avocatul Kincses Elod a arătat, în acelaşi cadru, că împotriva acestui răspuns s-a formulat o plângere prealabilă la Primăria Târgu Mureş, la care se aşteaptă răspuns, şi întrucât organizatorii s-au simţit lezaţi în drepturi a fost depusă şi o plângere penală împotriva primarului din Târgu Mureş, Dorin Florea, şi a şefului Poliţiei Locale, Valentin Bretfelean, pentru abuz în serviciu. Kincses a spus că plângerea vizează atât avizul negativ dat de municipalitate cu privire la marşul secuilor din 10 martie 2018, cât şi un comunicat de presă remis de Primăria Târgu Mureş înaintea marşului din 10 martie din acest an, prin care se anunţa că se va permite deplasarea către Prefectura Mureş doar a 10 persoane, deşi organizatorii susţin că, împreună cu instituţiile de ordine publică, ar fi stabilit iniţial condiţiile de desfăşurare a manifestaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel