EXCLUSIV  Automecanica Moreni are comenzi. Corneliu Ștefan: Avem forță de muncă specializată. Este cel mai mare avantaj!

Arhivă DC News
Arhivă DC News

Într-un interviu acordat pentru DC News, Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița, a afirmat că Uzina de la Moreni nu duce lipsă de comenzi. 

”În zona Moreni, unde este Automecanica Moreni, noi acolo avem o tradiție, spre deosebire de alte zone sau alte domenii. Avem forță de muncă calificată. Mai ales, în acest domeniu al apărării, este cel mai mare avantaj, să ai forță de muncă calificată și să nu te duci într-o zonă unde să îi înveți, să o iei de la zero”, a afirmat Corneliu Ștefan, într-un interviu acordat DC News. 

”Sunt și făcute bine fabricile alea, adică sunt la baza dealului, să nu poată fi atacate de ruși cu ușurință”, a completat analistul politic Bogdan Chirieac. 

”Avem de toate. Adică, chiar acum avem o discuție cu Ministerul Economie”, a continuat Ștefan. 

”Cu domnul Spătaru?”, a întrebat Chirieac. 

”Da, a fost și în județ, am fost împreună, la o discuție cu conducerea”, a răspuns Ștefan. 

Uzina este finanțată de stat

”Acolo e vorba să primiți investiții? Astea sunt de stat”, a spus analistul politic.

”Da, de stat”, a confirmat Corneliu Ștefan. 

”Asta cred că e jumătate din problemă”, a afirmat Bogdan Chirieac. 

”Avem sprijin în acest moment și chiar, pentru anul acesta. Vă dau o veste bună: au comenzi!”, a spus Ștefan. 

Proteste în 2021

Reamintim că în 2021, producția Uzinei a fost afectată de o serie de proteste ale angajaților. Pe 2 iunie 2021, salariații au întrerupt lucrul, nemulțumiți de faptul că nu sunt luate măsuri concrete pentru îmbunătățirea vieții lucrătorilor. Constantin Bucuroiu, liderul sindicatului "Dreptatea" din cadrul societății spune că s-a ajuns la protest din cauza opacității cu care actuala conducerea a societății a tratat problemele ridicate de muncitori și sindicat.

Printre nemulțumirile celor aproximativ 300 de salariați pe care îi mai are societatea se numără: nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă, neasigurarea antidotului şi alimentaţiei de întărire a organismului din luna august 2020, ceea ce reprezintă dreptul salariaţilor pentru condiţiile precare în care îşi desfăşoară activitatea – frig, praf, noxe, compuşi chimici, muncă grea, neasigurarea echipamentului de lucru şi protecţie. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel