Autocarul cu copii răsturnat, transport ILEGAL

Autoritățile se bâlbâie în cazul autocarului răsturnat între Brașov și Făgăraș, accident în care și-au opierdut viața trei adulți și un copil. Inspectoratul Școlar Iași a confirmat că autocarul fusese închiriat de către Palatul Copiilor din localitate, dar purtătoarea de cuvânt a închis brusc telefonul când a fost întrebată la Antena 3 cine a plătit transportul, instituția sau părinții copiilor.

Autoritatea Rutieră nu a reușit să precizeze, la trei ore după accident, care era capacitatea autorizată de transport a mașinii.

Augustin Hagiu, consultant în transporturi, a declarat că, dim imaginile de la locul accidentului, poate afirma că este vorba despre un autobuz cu 24 de locuri. Firma de transport a recunoscut că vehicolul avea o capacitate de 25 de locuri (probabil 24 depasageri și un șofer). În mașină se aflau 31 de copii și două cadre didactice, deci capacitatea era depășită cu 9 persoane.

Intrăm în zona ilegalităților, a spus Augustin Hagiu, la Antena 3. Purtarea centurii este obligatoie, iar răspunderea revine șoferului, dar și firmei care trebuie să afișeze mesaje în acest sens, a mai spus hagiu. Evident, în cazul unui transport la o capacitate depășită, nu se pot folosi centurile de siguranță.

Elevii din autocar erau de la Colegiul Naţional de Artă O. Băncilă, componenţi ai ansamblului folcloric HORA, și se deplasau către Arad, pentru a participa la un festival internaţional de folclor al copiilor. Șoferul și cei doi profesori însoțitori și-au pierdut viața în accident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel