Urmărește emisiunea live



Autobuzele electrice scad preţul biletelor la transportul local, susţine primarul din Suceava

Transportul public va fi mai ieftin şi pensionarii vor călători gratuit în municipiul Suceava, după introducerea autobuzelor electrice, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

El a precizat că preţul unui bilet pentru transportul local în municipiul reşedinţă de judeţ va scădea de la 2,5 lei la 2 lei, când vor intra în circulaţie autobuzele electrice pe care primăria le achiziţionează cu fonduri europene, elveţiene şi guvernamentale.

Totodată, Lungu a spus a spus că, odată cu punerea în circulaţie a autobuzelor electrice, "se vor regla" şi salariile angajaţilor de la societatea de Transport Public Local (TPL).

"Îmi doresc ca atunci când vin aceste autobuze electrice să reducem costul biletelor de la 2,5 lei la 2 lei, cât a fost înainte. De asemenea, se poate rezolva problema salariilor la TPL şi vom da abonamente gratuite la pensionari, şi nu e vorba de populism. Costurile cu combustibilul sunt de şapte ori mai mici la autobuzele electrice, faţă de cele cu motorină, şi vom avea de unde. Avem toate şansele să facem din TPL o societate performantă, modernă, eficientă", a spus primarul.

La începutul acestei săptămâni, primarul Ion Lungu a semnat contractul pentru achiziţionarea unui număr de 35 de autobuze electrice cu fonduri europene, prin Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, în valoare de circa 25 de milioane de euro.

Pe lângă cele 35 de autobuze, municipalitatea suceveană mai achiziţionează 15 autobuze în baza unui parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, licitaţia urmând să aibă loc pe 29 iulie.

Primăria Suceava a mai achiziţionat cu fonduri elveţiene alte cinci autobuze electrice de mici dimensiuni, care sunt deja în circulaţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel