Australia, probleme cu imigranții: Proteste şi incendii

Descriere foto:

Proteste şi incendii au izbucnit la un centru de detenţie pentru imigranţi în sud-vestul Australiei.

Răscoala deținuților a pornit în urma tentativei de suicid comise de un tânăr solicitant de azil irakian, au anunţat luni autorităţile australiene, citate de dpa. Solicitantul de azil irakian, în vârstă de 22 de ani, este spitalizat în stare gravă după ce a încercat să se sinucidă în centrul de detenţie pentru imigranţi Yongah Hill, situat la 90 de kilometri nord-est de oraşul Perth (sud-vestul Australiei).

''Un deţinut de la Yongah Hill a fost dus la spital noaptea trecută şi în prezent primeşte asistenţă medicală adecvată. Nu putem face alte comentarii despre cazuri individuale'', a precizat Forţa frontalieră australiană într-o declaraţie.

Externat recent

Tânărul, care în trecut a suferit de afecţiuni psihice, a fost găsit spânzurat în celula sa la scurt timp după ce a fost externat, el fiind spitalizat după ce îşi tăiase încheieturile mâinilor în cursul dimineţii, a explicat avocatul său, Ian Rintoul.

Solicitantul de azil irakian a mai încercat să îşi ia viaţa de două ori în ultimele două săptămâni. Forţa frontalieră australiană a confirmat că există ''turbulenţe cauzate de un număr mic de deţinuţi'' şi a afirmat că au fost avariate mai multe spaţii de cazare de la centrul Yongah Hill.

Vezi și: Marea Barieră de Corali, protejată cu roboți. Invenție salvatoare
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25