Australia, fenomen meteo neobişnuit. S-a întâmplat pentru prima oară în ultimele decenii

Australienii din mai multe zone ale ţării au avut parte de un weekend cu vreme de iarnă şi viscol, iar în regiuni din sud-estul continentului a nins pentru prima oară în ultimele decenii, relatează luni Xinhua. 

Regiunea Blue Mountains (Munţii Albaştri) din statul Noul Wales de Sud, situată la doar 50 de kilometri vest de Sydney, a fost acoperită sâmbătă de un strat de nea, fapt care i-a surprins pe locuitorii din Katoomba, Goulburn şi Central Tablelands, neobişnuiţi cu o asemenea privelişte. În localităţile Cootamundra şi Tumut din zona Riverina aflată în acelaşi stat a nins pentru prima oară după aproape două decenii.

Ultimele zăpezi au fost consemnate în zonă în 1985 şi 2000, au declarat locuitorii pentru Australian Broadcasting Corporation (ABC). Un reprezentant al biroului de meteorologie australian, Michael Efron, a declarat pentru Xinhua că vremea neobişnuită a fost provocată de un vortex antarctic format în largul Tasmaniei.

Vortexul a fost însoţit de rafale puternice de vânt cu viteze de până la 100 km/h care au afectat Noul Wales de Sud, dar şi statul Victoria unde o femeie a decedat după ce un copac a căzut pe maşina în care se afla. La serviciul pentru intervenţii de urgenţă au fost primite sute de apeluri după ce vântul a luat pe sus acoperişurile mai multor locuinţe, iar unele zone s-au confruntat cu inundaţii. Condiţiile meteorologice urmează să se amelioreze luni şi marţi, odată cu apropierea din vest a unui sistem marcat de presiune atmosferică ridicată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel