Australia. Biserica catolică, angajament privind pedofilia

poza cu caracter descriptiv copil
poza cu caracter descriptiv copil

Şefii bisericii catolice australiene s-au angajat vineri să nu mai tolereze niciodată abuzurile pedofile, dar au respins o cerere de ridicare a secretului confesiunii pentru a permite preoţilor să denunţe astfel de abuzuri.

Biserica a reacţionat la raportul final al comisiei de anchetă regale, care a lucrat timp de cinci ani asupra răspunsurilor instituţionale la actele de pedofilie. 'Mulţi episcopi nu au ascultat, nu au crezut şi nu au acţionat', a declarat arhiepiscopul Mark Coleridge, preşedintele Conferinţei episcopilor catolici australieni. 'Aceste eşecuri au permis anumitor făptaşi să comită din nou şi din nou crimele, cu consecinţe tragice şi uneori fatale. Episcopii şi liderii ordinelor religioase se angajează astăzi: Niciodată', a adăugat el.

15.000 de plângeri de abuzuri

După un deceniu de presiuni, guvernul australian a lansat comisia de anchetă în 2012. Aceasta şi-a făcut publice constatările în decembrie anul trecut, după ce fusese contactată de peste 15.000 de persoane declarând că au fost victime ale abuzurilor pedofile implicând Biserica, orfelinate, cluburi sportive, şcoli sau organizaţii de tineret. Mai mult de 4.000 de instituţii au fost implicate în această afacere - dintre care multe entităţi catolice - potrivit mărturisirilor făcute în timpul unor audieri publice sau cu uşile închise. Printre recomandările comisiei s-a numărat ideea ca preoţii să nu mai păstreze secretul confesiunii, pentru a denunţa abuzurile pedofile care le-ar fi dezvăluite în acest context.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel