Austeritatea a ajuns și la Vatican: Papa suspendă angajările și orele suplimentare

 Vaticanul a decis să suspende angajările și orele suplimentare pentru angajații deja existenți, din partea cărora Papa Francisc se așteaptă însă la un efort sporit, relatează France Presse.

Secretariatul de Stat (guvernul central al Sfântului Scaun) le-a trimis o scrisoarea responsabililor a circa douăzeci de congregații și consilii pontificale, cerându-le mai ales să suspende angajările și orele suplimentare pentru angajați.

 Pe lângă economiile ce vor fi astfel realizate, este vorba și despre înghețarea schemei de personal a Vaticanului în așteptarea unor modificări importante, în special prin reformarea dicasterelor (ministere), a precizat agenția specializată pe informații legate de Vatican.

 Conform unor informații publicate de cotidianul Il Messaggero, și confirmate de I.Media, o scrisoare circulară, semnată de secretarul de stat, cardinalul Pietro Parolin, le-a cerut responsabililor administrațiilor pontificale să blocheze angajările, să nu mai efectueze reînnoiri de contracte și să nu mai permită efectuarea de ore suplimentare sau serviciul duminical.

 Alegerea Papei Francisc și popularitatea sa în rândul maselor au suscitat o creștere a sarcinilor de lucru pentru numeroși angajați, unii fiind nevoiți să lucreze chiar și duminica. Totuși, acum se pare că se dorește o reducere a cheltuielilor pentru personal, ținând cont de bilanțurile preventive ale Sfântului Scaun pentru 2014, fără a se recurge însă la concedieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel