Augustin Zegrean dezvăluie teroarea din CCR

Augustin Zegrean
Augustin Zegrean

Augustin Zegrean, fostul preşedinte al CCR, a dezvăluit  la Antena 3 presiunile la care erau supuși judecătorii  Curții de către SRI.

"A doua sau a treia zi după ce a fost chemat la DNA domnul Greblă, am făcut singura conferinţă de presă din viaţa mea de judecător la CCR şi am spus ce se întâmplă. Am spus inclusiv că suntem ameninţaţi de SRI. Seara, la dumneavostră la post s-a spus: 'Ce vrea Zegrean, să-l apărăm noi?' Tot în zilele acelea a fost la noi la Curte o delegaţie a MCV. Un judecător de la Curte le-a spus: 'Mie îmi este frică să mai fiu judecător la Curte.' S-a notat şi notat a rămas. În ce priveşte vizita preşedintelui Iohannis - noi l-am invitat la Curte, era preşedinte de o lună, i-am spus ce s-a întâmplat. Am avut o discuţie de o jumătate de oră, chiar mai mult, în care fiecare judecător şi-a exprimat teama faţă de se întâmplă. Dar toată societatea a tăcut, de frică probabil.

[citeste si]

Când am declarat neconstituţional articolul 142 din Codul Penal, că SRI nu mai are voie să asculte telefoane, mare parte a presei mi-a sărit în cap. Seri întregi la anumite televiziuni era portretul meu pe ecran şi se spunea că ăsta e duşmanul poporului, ăsta vrea să ne ocupe teroriştii. În rest, ce s-a întâmplat cu domnul Greblă este regretabil. Eu i-am spus atunci: 'Nu pleca.' Putea să rămână. Dimineaţa, la prânz şi seara mă aştepta presa la uşă să mă întrebe când îl dau afară pe Greblă. Eu nu ştiu cine vorbeşte prin presă. Ştiţi ce vreau să zic", a declarat Zegrean.

Toni Greblă a vorbit despre perioada în care a fost chemat la DNA și a fost reținut în dosarul în care a fost judecat. Greblă a subliniat că reținerea sa l-a determinat pe președintele Klaus Iohannis să vină la Curtea Constituțională pentru a „liniști" judecătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel