Augustin Lazăr, eveniment cheie la Paris

Rodica Mitu / 18 mai 2018 / 16:21 Salveaza PDF Comentarii
Augustin Lazăr, eveniment cheie la Paris
Augustin Lazăr, eveniment cheie la Paris

Augustin Lazăr a participat la cea de-a X-a aniversare a Reţelei NADAL, din care fac parte procurorii generali şi şefii instituţiilor echivalente de pe lângă curţile supreme ale statelor membre ale Uniunii Europene.

Augustin Lazăr a participat în perioada 16 - 18 mai, la Paris, la cea de-a X-a aniversare. Potrivit unui comunicat al PÎCCJ transmis vineri, manifestarea, ce a avut loc la Curtea de Casaţie a Franţei, a fost prezidată de procurorul general de pe lângă Curtea de Casaţie a Franţei, Jean-Claude Marin, alocuţiunea inaugurală a conferinţei fiind susţinută de ministrul francez al Justiţiei, Nicole Belloubet. 'În cadrul reuniunii au fost prezentate sistemele de drept din Uniunea Europeană - sistemul continental, sistemul jurisprudenţial (common law) şi sistemul federal, fiind subliniată diversitatea ministerelor publice din cadrul Uniunii Europene şi tendinţele comune ale acestora', se precizează în comunicat.

Augustin Lazăr a prezidat una dintre secţiunile conferinţei din cadrul programului, intitulată 'Instrumente europene de cooperare', în care au fost abordate teme precum cea a agenţiilor europene Europol şi Eurojust, a Reţelei judiciare europene şi magistraţilor de legătură. 'O altă secţiune a fost dedicată problematicii noii instituţii a Parchetului european, garanţiilor operaţionale şi perspectivelor acestuia în spaţiul judiciar european, precum şi luptei contra fraudei transfrontaliere', mai arată PÎCCJ.

Din delegaţia Ministerului Public din România au mai făcut parte Ovidiu Predescu, consilier al procurorului general, şi Nadina Spînu, procuror şef al Serviciului de cooperare judiciară internaţională, relaţii internaţionale şi programe.

 

Vezi și: Tudorel Toader, precizări. Blocarea numirii unui alt procuror şef

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28