Augustin Lazăr: Există o stare de neliniște a magistraților

Augustin Lazăr: Este o stare de neliniște a magistraților
Augustin Lazăr: Este o stare de neliniște a magistraților

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a făcut mai multe precizări privind problemele actuale din justiție, într-un interviu pentru Realitatea Tv.

Una dintre problemele abordate a fost aceea a situației actuale, în contextul publicării OUG 7, așa cum se vede din interior:

Se vede o stare de neliniște a magistraților, judecători și procurori, datorată în foarte mare măsură acestei instabilități legislative. Spre exemplu, a venit, în toamnă, legiuitorul și a hotărât să consacre principiul separării carierelor profesionale. Judecătorii să aibă cariera bine conturată, gestionată de secția de judecători, procurorii să aibă cariera gestionată de secția de procurori a CSM, care este, repet, garantul independenței justiției. Și ce vedem noi acum? Printr-o Ordonanță de Urgență vine Guvernul și înfrânge voința legiuitorului, care a stabilit acest principiu, acum trei-patru luni, cu putere de lege. În octombrie au rămas definitive legile Justiției, așa cum au fost ele modificate, și vine acum Executivul, printr-o Ordonanță ce Urgență să se subroge tribuțiilor constituționale ale legiuitorului. Așa ceva nu este permis!” a precizat Augustin Lazăr într-un interviu pentru Realitatea Tv.

Citește și:

Zegrean: Nicolicea are dreptate când spune acest lucru

Proteste OUG 7. Decizie de ultimă oră a magistraților din București


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28