Atragere investiții străine. Nazare: Voi propune un memorandum

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Alexandru Nazare, ministrul de Finanțe, a anunțat că va propune un memorandum privind atragerea investițiilor străine.

"Voi propune un memorandum"

"Trebuie să facem mult mai multe eforturi pentru atragerea investiţiilor străine. Voi propune, în următoarea şedinţă de guvern, un memorandum pentru crearea unui task force din ministere care gestionează sau pot ajuta la atragerea investiţiilor străine astfel încât, la nivelul Guvernului, împreună cu Ministerul Economiei, împreună cu Ministerul de Externe, cabinetul prim-ministrului, prim-ministrul să putem să luăm decizii în timp rapid când un investitor vrea să investească în România. Să avem instrumente, să îi oferim condiţii. Pentru asta, vom propune inclusiv acea schemă de ajutor de stat pentru proiecte strategice", a spus Alexandru Nazare, la Antena 3.

Vezi și: Colectarea la bugetul de stat. Nazare, veste bună: Ne îngrijora! Acest trend stagnează

"Construcţia bugetară pentru anul 2021 favorizează creşterea volumului de investiţii străine în România"

"Consider că un dialog deschis, permanent, între instituţiile statului român şi mediul de afaceri are rolul de a întări relaţiile economice şi comerciale, în special în contextul economic actual. Construcţia bugetară pentru anul 2021 favorizează diversificarea şi creşterea volumului de investiţii străine în România. Traiectoria fiscal-bugetară sustenabilă, pe care ne-am asumat-o prin reforme şi un volum record al investiţiilor statului în economie, de 5,5% din PIB, transmite un semnal pozitiv şi clar, acela că statul român este un partener solid pentru investitori", declara ministrul Alexandru Nazare, cu ceva timp în urmă.

Vezi și: Economia României, în creștere. Alexandru Nazare: Fac din nou apel la prudență. România, privită cu alţi ochi

Investiții străine planificate pentru următoarele 12 luni

Consiliul Investitorilor Străini (FIC), organizaţia care reuneşte peste 120 de companii multinaţionale, apreciază că România va înregistra anul acesta o creştere economică peste media europeană, evoluţie care se va traduce în perioada următoare şi în creşterea oportunităţilor de investiţii, scrie businessmagazin.ro.

“Încrederea investitorilor în piaţa din România se reflectă în răspunsurile cu privire la investiţiile planificate pentru următoarele 12 luni: mai mult de jumătate dintre respondenţi (51,1%) se aşteaptă să crească investiţiile şi doar 13% le vor pune în aşteptare. Acest rezultat reprezintă cel mai mare scor înregistrat de la prima iteraţie BSI, surprinzând un nivel maxim pentru creşterea investiţiilor programate pentru anul următor de către companii”, notează raportul FIC.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel