Urmărește emisiunea live


Atenţionare de călătorie MAE: Urgenţă privind virusul Ebola în R. D. Congo

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care călătoresc spre Africa de Vest, în special în zona vestică a Republicii Democratice Congo (Kinshasa), că Secretariatul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a organizat, pe 24 iulie, o sesiune de informare pentru statele sale membre cu privire la declararea epidemiei de Ebola din această ţară drept Urgenţă de Sănătate Publică de Importanţă Internaţională, definită ca atare în cadrul Regulamentului Sanitar Internaţional.

Oficialii OMS au subliniat că, momentan, nu s-a recomandat închiderea frontierelor, restricţionarea zborurilor sau a schimburilor comerciale şi au îndemnat toate statele ca eventualele măsuri luate în plan naţional să fie bazate pe dovezi ştiinţifice, respectiv să informeze Organizaţia cu privire la acestea, precizează un comunicat MAE transmis, miercuri, AGERPRES.

În prezent, nu există vaccinuri licenţiate pentru a proteja persoanele împotriva virusului Ebola, pe cale de consecinţă, orice alte cerinţe privind certificatele de vaccinare pentru Ebola nu constituie o bază rezonabilă pentru limitarea circulaţiei transfrontaliere sau eliberarea vizelor pentru călătorii în sau din R. D. Congo.

"Orice persoană diagnosticată cu boala determinată de virusul Ebola nu ar trebui să aibă voie să călătorească decât dacă călătoria face parte dintr-o evacuare medicală corespunzătoare. Se impune ca o persoană cu boala determinată de virusul Ebola sau care a fost potenţial expusă virusului într-o zonă afectată de focar (adică un contact) să nu călătorească timp de 21 de zile de la ultima expunere", atenţionează MAE

Informaţii actualizate despre situaţia epidemiei şi recomandări privind călătoriile internaţionale pot fi accesate pe site-ul OMS, www.who.int.

Cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în R. D. Congo pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Angola: +244916895720 şi +244222322234, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Luanda: +244993133100.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de internet a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, cnscbt.ro, precum şi luanda.mae.ro, nairobi.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel