Atenţionare de călătorie în Spania. Caniculă, ploi torenţiale, vijelii şi grindină

Atenţionare de călătorie în Spania. Caniculă, ploi torenţiale, vijelii şi grindină
Atenţionare de călătorie în Spania. Caniculă, ploi torenţiale, vijelii şi grindină

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat a emis coduri galben şi portocaliu de caniculă, ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru intervalul 4 - 5 august.

Astfel, pentru data de 4 august sunt valabile următoarele avertizări: cod portocaliu de vijelii şi grindină şi cod galben de ploi torenţiale (cu acumulări de precipitaţii de până la 20 mm/h) în Comunitatea Catalonia, cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38 grade C) pentru Comunitatea Valenciană.

Pentru 5 august - cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38 grade C) pentru Comunitatea Andaluzia. MAE reiterează, într-un comunicat transmis marţi, recomandarea de a consulta în permanenţă informaţiile publice comunicate de autorităţile spaniole, evaluarea cu responsabilitate a oricăror deplasări şi evitarea călătoriilor neesenţiale.

De asemenea, se recomandă cetăţenilor români care se află în zonele afectate ca în caz de urgenţă să contacteze autorităţile competente apelând telefonul de urgenţă 112.

Cetăţenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Secţiei Consulare a Ambasadei Românei la Madrid +34 91.734.4004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi următoarele linii telefonice de permanenţă, în funcţie de regiune: * Secţia Consulară din cadrul Ambasadei României la Madrid: +34 669.362.202 * Consulatul General Barcelona: +34 661.547.853 * Consulatul General Sevilla: +34 648.212.169 * Consulatul General Bilbao: +34 608.956.278 * Consulatul Castellon de la Plana: +34 677.842.467

* Consulatul Ciudad Real: +34 609.513.790 * Consulatul Zaragoza: +34 663.814.474 * Consulatul Almeria: +34 682.733.408 Ministerul Afacerilor Externe recomandă şi consultarea paginilor de Internet http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/avisos?w=mna, http://madrid.mae.ro/,www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă', care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Bulgaria şi România, codaşele UE la vaccinare anti-Covid. Spania e numărul 1 (Oxford University)

Spania, cu 57,61 % din populaţie vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, conduce lista Uniunii Europene cu cel mai mare număr de persoane vaccinate, în afară de Marea Britanie şi de statele membre în Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (AELS), potrivit datelor Universităţii britanice Oxford, relatează EFE.

Informaţia a fost preluată marţi de grupul de investigaţie BIOCOMSC al Universităţii Politehnice din Catalonia. Spania, cu 47,3 de milioane de locuitori, se află în fruntea Belgiei, cu 57,21 % din populaţie vaccinată şi chiar a Marii Britanii (56,49 %) şi a Germaniei (52,58 %), în timp ce Ungaria asigură că a vaccinat cu schema completă 56,3 % din populaţie.

În schimb, cei vaccinaţi parţial (cu o singură doză dintre cele două necesare) reprezintă 10,51 % în Spania, în urma altor ţări precum Norvegia (32,5 %), Suedia (21,9 %), Ţările de Jos (18,6 %) şi Danemarca (17,4 %), deşi aceste ţări au o populaţie mult mai mică decât cea a Spaniei.

La capătul opus se află Bulgaria şi România, cu 14,4 % şi respectiv 25,2 % de persoane vaccinate anti-COVID-19 din totalul populaţiei lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel