Atenţionare de călătorie în Italia. Cod roşu

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că Serviciul de Protecţie Civilă italian a anunţat, pentru zilele de 11 şi 12 decembrie, cod roşu cu pericol de inundaţii în regiunile Liguria şi Toscana.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că Serviciul de Protecţie Civilă italian a anunţat, pentru zilele de 11 şi 12 decembrie, cod roşu cu pericol de inundaţii în regiunile Liguria şi Toscana şi cod portocaliu pentru anumite zone din regiunile Emilia-Romagna şi Piemonte.

Potrivit MAE, condiţii meteorologice severe cu vânturi puternice, temperaturi scăzute şi precipitaţii abundente, inclusiv sub formă de ninsoare, sunt prezente pe întreg teritoriul ţării, afectând circulaţia rutieră şi mersul trenurilor, îndeosebi în nordul Italiei şi conexiunile maritime cu insulele Sicilia şi Sardinia.

În zonele alpine din regiunile Piemonte, Trentino Alto Adige şi Friuli Venezia Giulia există riscul producerii de avalanşe. Pentru informaţii actualizate cu privire la starea vremii şi la condiţiile de circulaţie, MAE recomandă consultarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/, al Serviciului Naţional de Prognoză a Ninsorilor şi a Avalanşelor: http://www.meteomont.gov.it/ şi al Serviciului de Protecţie Civilă: www.protezionecivile.gov.it.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Italia: +393451473935. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (disponibilă gratuit în 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24