Atenție la aceste e-mail-uri. Se suspectează că-n spatele lor ar fi hackeri ruși. Mii de români le-au primit

foto pexels
foto pexels

S-au primit în masă e-mail-uri aparent reale, dar în spatele cărora ar fi hackeri ruși. 

Mii de oameni din România au primit, în ultimele zile, e-mailuri aparent din partea unei companii reale de livrare cu un link, prin care se încearcă furtul datelor bancare ale utilizatorilor, transmite Digi24, scrie Rador.

Un e-mail tipic pe care îl primesc utilizatorii îi informează că adresa coletului lor este greşită şi li se cere să introducă datele corecte folosind un link pentru a evita returnarea.

După ce accesează linkul din formular, li se solicită să introducă datele personale şi informaţiile despre cardul bancar. Verificarea a confirmat că adresa IP a linkului se află în Rusia şi se pare că mesajul este trimis de un grup de hackeri ruşi.

Este puţin probabil ca e-mailul să poată induce în eroare oamenii care nu aşteaptă vreun pachet de la o anumită companie, dar s-a decis informarea despre ameninţare la ştirile TV.

Anterior, în această săptămână, s-a anunţat că hackerii ruşi au atacat serverele Primăriei din Praga. Iar în Finlanda serviciile guvernamentale au anunţat că firmele finlandeze sunt vizate tot mai des de atacurile cibernetice ruseşti. 

Citește și: Țeapă în Bruxelles: Atenție, nu tu ai dărâmat paharul cu mărunțiș

EXCLUSIV  Marea țeapă cu legumele și fructele vândute la poartă, din grădină! Alfred Bulai: Se fac escrocherii, nu cultivă nimic

Țeapă în Istanbul cu peria de pantofi: Când facerea de bine te lasă fără bani în buzunar. ”Sunt foarte mulți și vă jefuiesc. Nu veți avea scăpare”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel