COD PORTOCALIU  Atenție: Cod Portocaliu de INUNDAȚII

foto Pexels/ Cod galben de inundații
foto Pexels/ Cod galben de inundații

VREMEA rea aduce și inundații. A fost emis Cod Portocaliu. 

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a instituit cod portocaliu de inundații în județul Bistrița - Năsăud.

Avertizarea este valabilă luni până la miezul nopții.

Hidrologii anunță că din cauza ”precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinul hidrografic Ilișua, afluent al Someșului Mare, în județul Bistrița-Năsăud.” arată Mediafax. 

Specialiștii mai spun că fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici aflate în aval de confluența cu râul Dumbrăvița.

Citește și: UPDATE: Cod Portocaliu/ ANM, ALERTĂ METEO generală de VREME SEVERĂ, 25 aprilie 2022: vijelii, averse, descărcări electrice și grindină. Harta zonelor afectate

În același timp, ANM a emis și prognoza meteo pe regiuni: 

Prognoza meteo 25 aprilie - 8 mai 2022 în BANAT

În perioada 25 - 27 aprilie media maximelor va fi de 19...20 grade. Ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va scădea spre valori în jurul a 17 grade în medie. Din 30 aprilie și până la sfârșitul intervalului, variațiile termice vor fi în general nesemnificative, maxima regională caracteristică fiind de 18...20 de grade, în medie. Minimele vor scădea ușor de la 9 grade la începutul intervalului, spre valori medii de 7 grade în data de 27 aprilie, apoi vor crește ușor până spre 8...9 grade în 28 aprilie. După data de 28 aprilie și până la sfârșitul intervalului, variațiile temperaturii aerului vor fi nesemnificative, media regională a minimelor fiind de 7...8grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 25 -30 aprilie, apoi din nou după data de 01 mai.

Prognoza meteo 25 aprilie - 8 mai 2022 în CRIŞANA

În intervalul 25 - 27 aprilie media maximelor va fi de 18...19 grade. Ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va scădea spre 16 grade în medie, iar în intervalul 02 - 06 mai va crește ușor până la valori de 18 grade. În ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor crește ușor spre valori medii în jurul a 20 de grade. Minimele vor scădea de la 9 grade, în medie în prima zi a intervalului, spre valori medii în jurul a 6 grade, în data de 28 aprilie. Ulterior datei de 02 mai, și până la sfârșitul intervalului, variațiile vor fi nesemnificative, media regională a minimelor fiind de 7...8 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 25 -29 aprilie, apoi din nou după data de 01 mai.

Vezi continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel