Sri Lanka: Bilanţul atentatelor a urcat la 290 de morţi şi 500 de răniţi

foto: twitter Times of India
foto: twitter Times of India

Bilanţul atentatelor comise duminică de Paşte în Sri Lanka a urcat la 290 de morţi şi 500 de răniţi, potrivit unui nou bilanţ anunţat luni de poliţia locală şi citat de France Presse. 

'Bilanţul este de în jur de 290 (de morţi) şi 500 de răniţi', a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei Ruwan Gunasekera. 24 de persoane au fost arestate în legătură cu acest val de atacuri, care nu au fost revendicate în acest stadiu, a adăugat el.

Bombe detonate, în timpul liturghiei de Paște

Duminică, în câteva ore, mai multe bombe au provocat moarte şi dezolare în patru hoteluri şi trei biserici, în timpul liturghiei de Paşte, în câteva locuri din insula situată în Asia de Sud, care nu a mai cunoscut o asemenea izbucnire de violenţă de la sfârşitul războiului civil în urmă cu zece ani. Opt explozii în total au lovit duminică Sri Lanka. Câteva zeci de străini au fost ucişi în această ţară care atrage turiştii cu plajele sale idilice şi natura luxuriantă. Numărul lor exact 'este dificil de determinat. Aproximativ 37 (de străini) au murit, dintre care 11 au fost identificaţi. Unele dintre corpuri sunt mutilate şi greu de identificat', a declarat pentru AFP un responsabil al Afacerilor Externe.

Poliţia a anunţat luni că o bombă 'artizanală' a fost găsită duminică noapte pe un drum ce duce la terminalul principal al aeroportului Colombo şi că a fost dezamorsată cu succes de forţele aeriene srilankeze. Aeroportul rămâne deschis în condiţii de înaltă securitate în urma atentatelor. Aproximativ 1,2 milioane de catolici trăiesc în Sri Lanka, o ţară de 21 milioane de locuitori, unde creştinii reprezintă 7% din populaţie, în mare parte budistă (70%). Ţara numără de asemenea 12% hinduşi şi 10% musulmani. 

VEZI ȘI FAMILIE DIN MAREA BRITANIE DISTRUSĂ ÎN URMA ATENTATELOR DIN SRI LANKA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel