Sri Lanka. Geniștii au detonat un dispozitiv explozibil de lângă principalul aeroport internațional al țării

foto: twitter Times of India
foto: twitter Times of India

Un dispozitiv explozibil descoperit în apropierea principalului aeroport internaţional al ţării a fost detonat controlat, în această seară. 

Explozibilul a fost găsit pe şosea, nu departe de principalul aeroport internaţional al ţării, Bandaranaike, din apropierea capitalei Colombo, a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene Gihan Seneviratne.

Detonarea controlată nu a provocat daune, a precizat Seneviratne.

Alertă maximă

Aeroportul internaţional era deja în stare de alertă maximă după seria de explozii care a lovit duminică, în ziua sărbătoririi Paştelui, trei biserici şi trei hoteluri de lux din mai multe localităţi, atacul celor din urmă fiind un avertisment clar pentru industria turistică înfloritoare a insulei.

Dpa informează că numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma celor opt explozii a crescut la 215, alte 450 fiind rănite, în cele mai violente atacuri, nerevendicate deocamdată, de la încheierea războiului civil în urmă cu zece ani.

Cel puţin 35 de cetăţeni străini (provenind din Belgia, Danemarca, SUA, China, Marea Britanie, etc) se numără printre victime, alţi 30 fiind spitalizaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel