Atentat Noua Zeelandă. Promisiunea premierului Ardern

Premierul din Noua Zeeleandă a făcut mai multe promisiuni în parlament față de autorul atacului terorist de la Christchurch.

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a promis marţi să nu pronunţe niciodată numele autorului atacului terorist criminal împotriva a două moschei şi a anunţat neozeelandezilor că acest va intra sub incidenţa celei mai stricte legi, relatează AFP.

'Se va confrunta cu legea în toată rigoarea ei', a declarat Jacinda Ardern în cursul unei sesiuni extraordinare a parlamentului pe care a deschis-o cu urarea arabă de bun venit 'Salam aleikum' (Pacea fie cu tine).

Vineri, 50 de credincioşi musulmani au fost ucişi la ora rugăciunii la Christchurch, în Insula de Sud, de un adept al supremaţiei albilor care a difuzat în direct imagini ale atacului său şi a publicat în prealabil un 'manifest' rasist.

'Prin acest act terorist, el a căutat multe lucruri, iar unul dintre acestea era notorietatea. Din acest motiv nu mă veţi auzi niciodată pronunţându-i numele', a spus ea. 'Este un terorist. Este un criminal. Este un extremist. Dar când voi vorbi, el va fi fără nume', a adăugat premierul neozeelandez.

Citește și:

Noi detalii cutremurătoare despre atacul din Noua Zeelandă

Măsură luată de Facebook după atentatul din Noua Zeelandă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel