Atentat împotriva militarilor SUA, dejucat

Presupuși militanți ai grupării Statul Islamic arestați în Kuweit și Filipine pregăteau atacuri cu bombă împotriva forțelor militare ale SUA din Kuweit, a relatat luni ziarul kuweitian Al-Rai, citat de Reuters.

Suspecții puneau de asemenea la cale un atac sinucigaș asupra unei săli de rugăciune a musulmanilor șiiți, a menționat Al-Rai, care are legături apropiate cu serviciile de securitate.

Forțele de securitate filipineze au arestat la 25 martie un kuweitian și un sirian despre care se crede că au conexiuni cu Statul Islamic. Potrivit publicației kuweitiene, forțele de securitate ale emiratului din Golf au arestat la rândul lor un profesor de chimie sirian bănuit de implicare în planurile de atac.

Kuweitul, gazda mai multor baze militare ale SUA, a fost scena unui sângeros atentat în iunie 2015, când un atacator sinucigaș saudit s-a aruncat în aer într-o moschee aglomerată, ucigând 27 de oameni. Statul Islamic a revendicat acel atac, cel mai violent din Kuweit din ultimele decenii, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel