Atentat dejucat. Plan șocant: sărbători în sânge cu 100 de morți

Un procuror bosniac însărcinat cu combaterea terorismului a declarat că o grupare de islamiști, ai cărei membri au fost arestați recent, plănuia să comită un atac în Sarajevo cu ocazia sărbătorilor de sfârșit de an și să ucidă "circa o sută de oameni".

Unsprezece presupuși membri ai respectivei grupări islamiste, printre care și predicatori radicali, au fost arestați marți în mai multe locuri din Sarajevo în timpul unei operațiuni a poliției. Un tribunal din Sarajevo a decis vineri arestarea pentru 30 de zile a opt din cei 11 suspecți, a transmis RTRS.

Procurorul Dubravko Campara, citat de postul de televiziune, a declarat în timpul unei audieri în fața acestui tribunal că gruparea intenționa să comită "un act terorist în timpul sărbătorilor de sfârșit de an". "Amenințau că vor comite un atac cu explozibili în care circa o sută de persoane urmau să fie ucise", a declarat Campara, citat de RTRS.

La rândul lor, avocații suspecților au declarat că acuzațiile parchetului sunt "o simplă farsă" și că cei pe care îi reprezintă "nu au făcut altceva decât să-și practice religia". Potrivit parchetului, suspecții se întâlneau într-un loc de rugăciune aflat la periferia orașului Sarajevo, instalat într-o casă pe care o închiriaseră. După arestarea acestora, parchetul a difuzat o fotografie de la locul de rugăciune, în care se putea vedea un panou pe care era imprimat drapelul grupării teroriste Statul Islamic. În timpul operațiunii nu au fost găsiți explozivi, a menționat procurorul.

În ziua operațiunii, parchetul anunțase că "au fost confiscate probe materiale având legătură cu structuri ale grupării Statul Islamic". Operațiunea s-a desfășurat în mai multe cartiere din Sarajevo, îndeosebi la Rajlovac, unde doi militari bosniaci au fost uciși în noiembrie într-un atac cu armă automată comis de un islamist care ulterior s-a sinucis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel