Urmărește emisiunea live


Atacurile malware asupra echipamentelor IoT au crescut cu 35%, în primele 9 luni ale anului

Peste 7,2 miliarde de atacuri malware au fost lansate în primele nouă luni din 2019, în scădere cu 15% faţă de anul anterior, însă atacurile asupra echipamentelor IoT (Internet of Things) au urcat cu 35%, până la 25 de milioane, arată datele publicate, miercuri, de SonicWall, compania de securitate care protejează peste un milion de reţele din întreaga lume. 

În acelaşi timp, numărul de ransomware a ajuns la 151,9 milioane atacuri, în diminuare cu 5% raportat la intervalul de referinţă. În plus, ameninţările criptate au crescut cu 58% în primele trei trimestre, atacurile prin aplicaţii web s-au majorat cu 37%, iar 14% dintre atacurile malware nu au provenit prin porturi standard. SonicWall Capture Network a înregistrat o tendinţă de creştere a atacurilor în afara Statelor Unite, în special din Marea Britanie şi Germania.

În acelaşi timp, atacurile de tip phishing (ce au avut ca ţintă, în special, managerii, personalul din departamentele de resurse umane şi directorii IT), la fel ca şi cele de tip ransomware şi malware, respectă o tendinţă descrescătoare la nivel global, marcând o scădere anuală de 32%, la nivel comparativ 2019 vs 2018.

De asemenea, atacurile criptate şi IoT au crescut atât în trimestrul II din acest an (+20%), cât şi în trimestrul III (+17%). Datele incluse în raportul SonicWall sunt bazate pe analizarea a peste 275 de milioane de atacuri înregistrate în întreaga lume numai în luna septembrie 2019. SonicWall luptă de peste 27 de ani împotriva criminalităţii cibernetice apărând companii mici şi mijlocii, dar şi corporaţii de mari dimensiuni la nivel global.

Soluţiile de detectare şi prevenire în timp real, dezvoltate de către companie şi premiate la nivel internaţional, securizează peste un milion de reţele de afaceri şi de telefonie mobilă, precum şi e-mailurile, aplicaţiile şi datele existente în aceste reţele din mai mult de 215 de ţări şi teritorii, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel