Atacuri armate, SUA: Trump. 'Nu există loc pentru ură în ţara noastră'

Președintele american Donald Trump a făcut primele declarații, într-o apariție televizată, după recentele atentate din El Paso și Dayton.

Donald Trump a declarat duminică că 'ura' nu-şi are locul în SUA, a doua zi după două atacuri armate soldate cu 29 de morţi şi zeci de răniţi, pe care le-a pus pe seama unei 'probleme de maladie mentală'. 'Nu există loc pentru ură în ţara noastră', a declarat preşedintele american la New Jersey, în prima sa apariţie televizată de după cele două drame.

'Trebuie ca asta să înceteze. Durează de ani de zile', a adăugat el, referindu-se la atacurile armate de mare amploare care lovesc SUA cu regularitate. 'S-a făcut deja mult, dar poate trebuie să se facă şi mai mult', a spus el. Autorităţile suspectează că un motiv rasist l-a făcut pe un tânăr alb în vârstă de 21 să deschidă focul într-un supermarket din El Paso, la doi paşi de frontiera mexicană, ucigând sâmbătă 20 de persoane, printre care şase mexicani.

Flagel care trebuie distrus

Liderul republican a fost ţinta directă a criticilor adversarilor săi democraţi după atacul armat din El Paso, care l-au acuzat că alimentează intoleranţa cu retorica sa anti-imigranţi. 'Preşedintele în persoană promovează rasismul şi supremaţia albă', a scris pe Twitter senatoarea Elizabeth Warren, una dintre favoritele în alegerile primare democrate. 'Supremaţia albă, ca orice altă formă de terorism, este un flagel care trebuie distrus', a postat pe Twitter fiica preşedintelui Ivanka Trump, înainte de declaraţia tatălui său despre atacurile armate. Miliardarul republican s-a ferit să utilizeze acest termen, explicând tragediile printr-un motiv avansat frecvent de republicani. 'Există, de asemenea, şi o problemă de maladie mentală în aceste două cazuri. Aceşti oameni suferă de o boală mentală foarte gravă', a asigurat el.

La Dayton, în Ohio, nouă persoane şi-au pierdut viaţa în atacul armat. Atacatorul, tot un alb, în vârstă de 24 de ani, a fost împuşcat mortal. Poliţia nu poate, în acest stadiu, să explice gestul său. În scurta sa intervenţie, liderul de la Casa Albă a ţinut să mulţumească forţelor de ordine, care au intervenit în mai puţin de un minut de la începutul atacului armat. Donald Trump a mai precizat că va face un anunţ luni dimineaţă, fără a furniza mai multe detalii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel