Ruşii au tras asupra unei mine în regiunea Doneţk: Trei mineri au fost răniţi.

Unsplash
Unsplash

Trei mineri au fost răniți în regiunea Donețk ca urmare a bombardamentelor inamice asupra unei mine, în timp ce restricțiile de consum sunt în vigoare în regiunile Harkov și Kryvyi Rih, iar Ucraina primește ajutor de urgență în materie de electricitate din țările vecine pentru a acoperi cererea.

Ministerul Energiei a declarat că trei mineri au fost răniți în regiunea Donețk ca urmare a bombardamentelor inamice asupra unei mine. Restricțiile de consum sunt în vigoare în regiunile Harkov și Kryvyi Rih. Importurile și ajutorul de urgență din țările vecine sunt utilizate pentru a acoperi cererea de electricitate. Aceste informații au fost raportate luni de către Ministerul Energiei al Ucrainei.

În regiunea Harkov, alte 100 de localități rămân fără electricitate, deși au fost deconectate de la începutul războiului

În regiunea Harkov, până la o sută de localități din aproximativ 500 care au fost deconectate de la energie electrică de la începutul invaziei pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina rămân fără electricitate, a declarat directorul general interimar al S.A. Kharkivoblenergo, Viacheslav Kravtsov, notează Interfax Ucraina.

"Ca rezultat al ostilităților și bombardamentelor, 500 de localități au fost lipsite de energie electrică de la începutul războiului. În multe dintre ele, rețelele electrice au fost distruse în proporție de 80-90%. Odată ce situația de securitate a permis, specialiștii noștri au început lucrările de restaurare. În prezent, până la o sută de localități rămân fără electricitate," a spus el într-un comentariu pentru Energy Reform.

Potrivit lui, localitățile deconectate de la energie electrică sunt în principal situate în zona de ostilități active sau de atacuri regulate cu rachete și artilerie.

El a subliniat, de asemenea, că mii de facilități energetice au fost deteriorate, iar sute de unități de vehicule cu destinație specială au fost distruse sau deteriorate.

În același timp, Kravtsov s-a concentrat pe faptul că implementarea lucrărilor de restaurare în localitățile eliberate și în locurile unde au avut loc ostilități active este complicată nu numai din punct de vedere al capacităților tehnice, ci și din cauza terenurilor minate. Potrivit lui, doar după ce traseele liniilor electrice sunt inspectate de dezamorsatori, echipele de reparații pot începe lucrul.

"Datorită muncii dedicate a dezamorsatorilor, aceștia au reușit să parcurgă aproximativ 2.000 km din peste 9.300 km de trasee de linii electrice minate. Dezamorsatorii și echipamentele speciale lucrează cu noi în mod regulat în fiecare zi. Aș dori să le mulțumesc acestor oameni curajoși pentru ajutorul și cooperarea lor," a spus șeful Kharkivoblenergo.

În același timp, el a declarat că în timpul războiului, trei angajați ai companiei energetice regionale au fost uciși, alți 12 au fost răniți, subliniind că a trebuit să se plătească un preț ridicat pentru ca toată lumea să poată folosi electricitatea în mod liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel