ATAC TERORIST în Iordania, lângă un sit istoric

Cinci persoane și-au pierdut viața, între care un turist canadian, și încă nouă au fost rănite într-un atac comis duminică de indivizi înarmați împotriva unui comisariat și a unor mașini de poliție în apropierea unui sit turistic în sudul Iordaniei, a indicat pentru AFP o sursă din domeniul securității.

UPDATE: La ora actuală se  înregistrează cel puțin 7 morți: 4 polițiști, 2 civili iordanieni și o turistă canadiană, informeaza AFP.

"Patru dintre cei morți sunt polițiști, iar un altul este turist canadian. Nouă persoane au fost de asemenea rănite", a afirmat această sursă, sub rezerva anonimatului. Printre persoanele rănite figurează un număr neprecizat de agenți de poliție.

"Serviciile de securitate i-au urmărit pe bărbații înarmați, care au fost încercuiți în cetatea din Karak", un obiectiv turistic, situat la aproximativ 118 km sud de capitala țării Amman, a afirmat sursa menționată, precizând că "întăriri de securitate au fost trimise" la fața locului.

Aflată într-o zonă sensibilă din Orientul Mijlociu, Iordania a fost ferită de atentate până în acest moment. Măsurile de securitate din țară sunt stricte, Amman  fiind una dintre cele mai sigure metropole din zonă.

În Iordania se află milioane de refugiați, în special din Siria, lucru greu de controlat, chiar și cu ajutorul internațional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel