Urmărește emisiunea live


Atac terorist Charlie Hebdo: Frații Kouachi, vânați de poliție

Autoritățile franceze au desfășurat forțe impresionante pentru a-i captura pe autorii atacului terorist asupra revistei satirice Charlie Hebdo, Cherif Kouachi și Said Kouachi, doi frați franco-algerieni recent întorși din Siria. Polițiștii au efectuat miercuri seară mai multe raiduri. Un tânăr de 18 ani suspectat că i-a ajutat pe atacatori, Hamyd Mourad, s-a predat poliției după ce a văzut că numele său este vehiculat pe rețelele sociale. Atacul nu a fost deocamdată revendicat de nicio organizație teroristă, însă atât Al Qaida, cât și  Statului Islamic au salutat masacrul.

Aici poți vedea filmul evenimentelor de miercuri, când cei doi bărbați înarmați cu arme automate au ucis 12 oameni în inima Parisului

UPDATE 20:00 - Nouă persoane au fost arestate preventiv, iar 90 de persoane sunt audiate în acest moment.

UPDATE 18:40 - Mii de persoane au participat în Franța la noi marşuri de solidaritate cu victimele atacului.

UPDATE 18:00 - Organizaţia Al-Qaida în Magrebul Islamic salută atacul terorist, potrivit Institutului SITE.

UPDATE: 17:20 - Un post de radio al reţelei teroriste Stat Islamic în Irak şi Siria i-a catalogat drept "eroi" pe autorii atacului terorist de la Charlie Hebdo.

UPDATE 16: 50 Google România a adăugat o panglică neagră sub logoul său în memoria oamenilor nevinovați care au murit la Charlie Hebdo.

UPDATE 16:20 -  Autorităţile franceze au instituit nivelul maxim de alertă în zona din nordul Franţei unde s-ar afla autorii atacului terorist de la redacţia Charlie Hebdo.

UPDATE 15:45 - France24 relatează că în sudul Franței au fost trase mai multe focuri de armă în direcția unui centru de rugăciuni, care din fericire era gol.

UPDATE 15:25 - Steaguri jihadiste și cocktailuri Molotov au fost găsite într-o mașină abandonată în apropierea Parisului de atacatori, potrivit surselor AFP.

UPDATE 15:20 - Forțele speciale Raid și GIGN au fost mobilizate la Villers-Cotterets, conform Les Echos. Trei elicoptere survolează zona.

UPDATE 15:07 - Potrivit Le Figaro, care citează France 3 Picardie, cei doi atacatori s-au refugiat într-o casă din Crepy-en-Valois.

UPDATE 14:30 - Revista Charlie Hebdo va apărea miercurea viitoare cu un tiraj de un milion de exemplare, a declarat avocatul publicației, Richard Malka, citat de Le Figaro. Numărul de săpătmâna viitoare va avea 8 pagini, nu 16, cum obișnuia. Charlie Ebdo a fost ajutat de Canal +, Le Monde și Liberation.

UPDATE 14:23 - Zeci de mii de polițiști îi caută în continuare cu febrilitate pe cei doi frați, văzuți în apropiere de Villers-Cotteret, în regiunea franceză nordică Aisne.

UPDATE 13:50 - Pe internet a reapărut un clip video din 2005 cu unul dintre cei doi frați, Cherif Kouachi.

UPDATE 13:15 - Un reprezentant al Charlie Hebdo a anunțat că următorul număr, care urma să fie publicat săptămâna viitoare, nu va fi anulat.

UPDATE 13:00 - Moment de reculegere în întreaga Franță pentru tragedia de la Charlie Hebdo.

UPDATE 12:55 - Doi bărbați cu cagulă au fost văzuți de șeful unei benzinării. Cei doi s-ar fi aflat într-o mașină în care aveau arme și lansatoare de rachete, potrivit presei franceze.

UPDATE 12:30 - AFP și Le Parisien spun că autorii atacului de la Charlie Hebdo au fost localizați undeva în nordul Franței.

UPDATE 12:10 - Cinci persoane au fost arestate în orașul Reims, suspecte de legături cu frații Chérif și Said Kouachi. Printre cei arestați se numără sora fraților, soțul său, dar și soția lui Said Kouach.

UPDATE 11:51 - Polițista împușcată în timpul incidentului armat din suburbia Parisului a murit. Criminalul este în libertate.

UPDATE 11:40 - AFP susține că mai multe moschei au fost atacate în Franța după tragedia de la sediul revistei satirice.

UPDATE 11:00 - O explozie a fost auzită lângă o moschee dintr-un oraș francez aflat în apropiere de Lyon.

UPDATE 10:05 - Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că șapte persoane apropiate de cei doi atacatori au fost reținute - AFP

UPDATE 10:00 - Martorii au auzit mai multe împușcături, joi, într-o suburbie a Parisului. Un polițist ar fi rănit. Autoritățile nu au găsit, deocamdată, o conexiune între acest incident și atacul terorist asupra revistei Charlie Hebdo.

UPDATE 09:35 - Ministrul român al Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat pentru DC News că "nu este nevoie să ridicăm nivelul de alertă teroristă" după atentatul din Franța;

UPDATE 09:25 - Cel mai tânăr dintre frații Kourachi, Cherif (32 de ani), a petrecut deja timp la închisoare pentru legăturile sale cu lumea teroristă, potrivit CNN.

UPDATE 9:20 - Autoritățile franceze i-au identificat pe cei doi franco-belgieni după ce unul dintre frații Kourachi și-a pierdut cartea de identitate în mașina folosită pentru atac;

UPDATE 08:57 - Premierul francez Manuel Valls a declarat că mai multe persoane au fost reținute în procesul căutării celor doi atacatori - Associated Press

UPDATE 08:55 - Marine Le Pen, președintele Frontului National: Franța trebuie să intre în război cu fundamentalismul islamic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel