Atac la München. Cum au fost ademenite victimele de către atacator

Ali Sonboly, tânărul care a ucis nouă persoane în Centrul comercial Olympia din München  și-a atras victimele după ce a piratat un cont de Facebook și le-a invitat la un restaurant de tip fast food pentru a profita de reduceri, a spus ministrul de interne german Thomas de Maiziere.

"Veniţi la Mallul Olympia (OEZ) vineri la ora 16.00; vă voi da ceva ce vreţi, dar nu prea scump", a fost mesajul tânărului de 18 ani care a ucis nouă persoane, iar alte 20 au fost rănite.

Tânărul era obsedat de atacuri armate în masă, potrivit poliției. Anchetatorii au percheziţionat locuinţa tânărului, identificat de presa germană drept David Ali Sonboly, şi au găsit multe materiale despre atacuri armate în masă, inclusiv o carte intitulată „Amok. De ce ucid tinerii". Era de asemenea fan al jocurilor video de război, relatează agențiile de presă.

„Întregul său limbaj corporal era al unei persoane foarte timide", a spus Stephan, proprietarul unei cafenele din zonă.

[citeste si]

Polițiștii germani mai spun că există „o legătură evidentă" între atacul comis vineri și ucigașul norvegian Anders Behring Breivik.

Vineri s-au împlinit cinci ani de la masacrul din Norvegia comis de Breivik, care a ucis 77 de persoane. Breivik este un erou pentru militanții de extremă-drepta din Europa și America, potrivit Reuters.

Centrul comercial Olympia este unul din cele mai mari de acest tip din München și găzduiește în jur de 135 de magazine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel