Atac cu rachete în Antalya. Radu Tudor: Cine sunt noii teroriști

Radu Tudor
Radu Tudor

Analistul politic și militar Radu Tudor a vorbit la Antena 3 despre atacul eșuat din Turcia. Două rachete au fost lansate în Antalya. Ținteau o navă petrolieră. Au eșuat. Au țintit clădiri de birouri și un câmp. 

”Turcia are două amenințări permanente pe teritoriul ei. Prima și cea mai serioasă e prezența ISIS cu diferite celule cu persoane radicalizate, fundamentaliști islamici care nu au ezitat să arunce și mașini în fața aeroportului din Istanbul, să atace în diferite orașe, au la activ un număr mare de victime. A doua componentă: lupta guvernului de la Ankara cu PKK, această organizație kurdă, extremistă, teroristă, cu un bilanț în ultimii 30-40 de ani de mii de victime în Turcia. Așadar, pe una din aceste două piste va trebui să mergem. Numai o organizație poate să procure și să-și dorească să utilizeze lansatoare de rachete împotriva unor ținte civile. Este un atac terorist, trebuie să vedem în ce măsură această țintă pe care o stabiliseră inițial, o navă care transporta petrol, ar putea să ne ofere un detaliu în plus cu privire la identitatea atacatorilor”, a spus Radu Tudor, la Antena 3. 

Radu Tudor precizează că nu mai avem de-a face cu acei teroriști pregătiți.

Jurnalistul subliniază, cu privire la ratarea țintei, că ”nu mai avem de-a face cu teroriști pregătiți care lansează un atac la comandă și care așteaptă de undeva de la un nivel superior momentul lansării atacului. Sunt atomizați acești fanatici teroriști și fiecare lansează un atac potrivit propriei sale pregătiri și propriului nivel de inteligență. Nimic nu trebuie exclus când o amenințare apare într-un stat civilizat. Nu toți teroriștii sunt pregătiți și inteligenți”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel