ATAC Berlin. ”Europa își pierde răbdarea”

Europa începe să își piardă răbdarea în privința migrației, a declarat marți premierul slovac Robert Fico, după atacul cu un camion de la un târg de Crăciun de Berlin în care și-au pierdut viața 12 persoane. Suspectul este un imigrant presupus din Pakistan.

"Faptele sunt simple: un imigrant care a ajuns în Germania și a primit statutul de refugiat este acum interogat ca suspect responsabil pentru acest atac atroce și respingător", a afirmat Robert Fico într-o conferință de presă televizată.

"Cred că începe să se piardă răbdarea, iar opinia publică din Europa se așteaptă pe bună dreptate la măsuri (anti-imigrație) mai dure", a adăugat el, scrie Agerpres.

Slovacia a fost una dintre cele mai critice țări la adresa răspunsului Uniunii Europene la afluxurile fără precedent de imigranți, s-a opus cotelor de solicitanți de azil și a cerut controale mai stricte la frontiere. De asemenea, Slovacia a refuzat să primească imigranți și refugiați din Italia și Grecia, invocând motive de securitate.

Douăsprezece persoane au murit și aproximativ 50 au fost rănite în atacul cu camionul care a avut loc luni seară la un târg de Crăciun din Berlin, suspectul fiind un tânăr de 23 de ani, un refugiat posibil din Pakistan care a ajuns în Germania în urmă cu un an și care locuia într-un centru pentru refugiați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel