Atac Belgrad. Tatăl elevului care și-a ucis 8 colegi nu se consideră vinovat

Tatăl elevului care și-a ucis 8 colegi nu se consideră vinovat / Foto: Agerpres
Tatăl elevului care și-a ucis 8 colegi nu se consideră vinovat / Foto: Agerpres

Tatăl elevului din Serbia care și-a ucis 8 colegi nu se consideră vinovat.

Tatăl elevului sârb care şi-a ucis cu focuri de armă opt colegi a declarat vineri că nu are nicio responsabilitate pentru atac, transmite Reuters, citând Parchetul.

VEZI ȘI: Masacru în Serbia. Psihologul Gabriel Diaconu: Cum ar putea pasiunea pentru jocuri video explica violenţa extremă în cazul acesta

Băiatul în vârstă de 13 ani a omorât miercuri la Belgrad şi un agent de pază al şcolii şi a rănit alte şapte victime. El nu va răspunde penal, din cauză că este prea mic; în prezent, este evaluat psihiatric, relatează Agerpres.

Tatăl bărbatului ar putea fi condamnat la 12 ani de închisoare

Procuratura l-a pus în schimb sub acuzare pe tatăl copilului. Bărbatul, care a fost identificat doar ca Vladimir K., ar putea fi condamnat la 12 ani de închisoare pentru tulburarea gravă a securităţii publice. Parchetul a anunţat că va cere instanţei să desfăşoare procedurile preliminare cu suspectul în arest, "pentru a împiedica influenţarea martorilor, repetarea infracţiunii şi din cauza temerii publice".

Anchetatorii afirmă că el şi-a învăţat fiul să folosească armele de foc, ducându-l la şedinţe de tragere "în ciuda faptului că copilul are 13 ani, iar o astfel de activitate era (...) nepotrivită pentru vârsta lui".

Vladimir K. este suspectat şi de neasigurarea condiţiilor corespunzătoare de păstrare a armelor şi muniţiei. "Ca rezultat al acţiunilor sale, în 3 mai 2023, fiul său K. K. a reuşit să intre în posesia" a două pistoale pe care le-a folosit apoi în atacul de la şcoală, au mai arătat procurorii.

Vineri, Serbia era încă afectată şi de şocul unui alt atac armat cu mai multe victime: joi seara, un bărbat a doborât cu gloanţe opt oameni şi a rănit alţi 14, în trei sate de la sud de Belgrad.

VEZI ȘI: Atac Belgrad: Tatăl elevului avea un salariu de aproximativ 2.500 de euro pe lună. Este mult peste media țării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel