Atac Belgrad: Tatăl elevului avea un salariu de aproximativ 2.500 de euro pe lună. Este mult peste media țării

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Călin Neacșu, fost director al AFP pentru Balcanii de Vest, a intervenit telefonic la B1 TV, unde a vorbit despre atacul armat de la şcoala din Belgrad soldat cu 9 victime: 8 elevi - 7 fete și un băiat, dar și paznicul instituției. 

Călin Neacșu a locuit în Belgrad și este în legătură cu una dintre mamele a cărei fiică a fost împușcată în atacul armat. 

„Este inexplicabil, este mută de durere. Aceasta este starea unei mame și a unei familii care și-au pierdut copilul, o fetiță de 12 ani, alături de ceilalți copii uciși în acest tragic incident. Niciunul dintre ei nu are 14 ani. Copiii uciși sunt între 12 și 13 ani, majoritatea fiind paradoxal fete.

Este o situație care nu s-a mai întâmplat și vorbeam cu prieteni foarte dragi din Belgrad, această situație nu și-o imaginau vreodată în țara lor, este o situație pe care o cunoșteau doar de la televizor văzând incidentele de genul acesta care se întâmplă în SUA cel mai adesea”, a precizat Călin Neacșu la B1 TV.

Călin Neacșu spune că tatăl elevului care a ucis 9 persoane avea un salariu de aproximativ 2.500 de euro, mult peste media țării.

„Mare majoritate sunt copii, cum se spune pe românește, de familii bune, cu venituri și care era practic criteriul de selecție în această școală. Acest copil care a comis atacul era considerat unul dintre cei mai buni copii din școală. Există multe întrebări pe care lumea și le pune: cum de a ajuns la acest gest? Accesul la această școală era în primul rând pe criterii financiare.

Președintele Serbiei, ieri, într-o conferință spectaculoasă de presă pe care a ținut-o, a subliniat că nu sunt reale zvonurile conform cărora copilul ar fi dintr-o familie săracă și de aceea ar fi făcut acest gest.

De asemenea a subliniat că tatăl avea un salariu de aproximativ 2.500 de euro pe lună, ținând cont de faptul că salariul mediu în Serbia este de aproximativ 600 de euro. Este mult peste media țării.”, a mai adăugat Călin Neacșu la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel