Atac armat. Italiancă, răpită de pe stradă. Cinci persoane rănite

Atac
Atac

Kenya a anunţat că indivizi înarmaţi au răpit o italiancă, care lucra ca voluntar în cadrul unei organizaţii neguvernamentale (ONG), în regiunea de coastă Kilifi, în cursul unui atac în care alte cinci persoane au fost rănite, acesta fiind primul caz din ultimii ani când un cetăţean străin este răpit în ţara est-africană, relatează agenţia Reuters.

Banda înarmată a răpit o doamnă originară din Italia, în vârstă de 23 de ani, care lucra ca voluntar în cadrul organizaţiei neguvernamentale 'Africa Milele Onlus', ce operează în zonă, a indicat Poliţia naţională kenyană într-un comunicat pe Twitter.

Persoanele rănite, toate cu vârste sub 25 de ani, au fost duse la spital, iar poliţia îi caută pe atacatori, se mai spune în comunicat. Grupul, care avea arme AK-47, a atacat oraşul Chakama marţi seara. Oraşul se află la vest de Malindi, o destinaţie importantă a turismului de coastă.

Poliţia kenyană nu a precizat dacă indivizii înarmaţi era presupuşi militanţi ai grupării islamiste Al-Shabaab, care îşi au sediul în Somalia vecină şi care au întreprins atacuri sângeroase în Kenya ani de zile, inclusiv în 2013 la un supermarket din capitala Nairobi, soldat cu aproape 70 de morţi.

Al-Shabaab, care are legături cu reţeaua teroristă Al-Qaida, intenţionează să înlăture de la putere guvernul Somaliei, susţinut de comunitatea internaţională, şi să-şi impună regimul bazat pe interpretarea strictă a Islamului. Militanţii Al-Shabaab şi-au intensificat atacurile în Kenya de când aceasta a trimis trupe în Somalia în 2011. Oraşul Chakama, din comitatul Kilifi, unde a avut loc atacul, se află la circa 300 km sud-vest de graniţa Kenyei cu Somalia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel