Atac armat într-un liceu din SUA. Patru elevi au murit. "A venit în mod clar pentru a omorî oameni"

 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

UN atac armat a avut loc într-un liceu din SUA.

UPDATE:

Un elev rănit marţi în atacul armat dintr-un liceu din nordul SUA a murit miercuri la spital, ridicând bilanţul la patru morţi, a anunţat miercuri poliţia locală, care încearcă în continuare să înţeleagă motivaţia atacatorului, relatează Agerpres, citând AFP.

"Anunţăm cu tristeţe că o a patra victimă a murit în urma rănilor suferite", au anunţat serviciile şerifului comitatului Oakland pe pagina lor de Facebook.

Justin Shilling, în vârstă de 17 ani, a murit la spital în jurul orei locale 10.45 (15.45 GMT), a declarat pentru AFP şeriful Michael Bouchard.

În ajun, un adolescent de 15 ani, elev al liceului Oxford, din suburbia Detroit, în statul Michigan, a împuşcat mortal trei liceeni cu vârste între 14 şi 17 ani şi a rănit alte opt persoane, între care şi un profesor. Şase elevi răniţi au rămas spitalizaţi miercuri în timp ce profesorul, rănit uşor la umăr, a fost externat de marţi.

"A venit în mod clar pentru a omorî oameni"



Elevul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a folosit un pistol semiautomat Sig Sauer SP 2022 de calibrul 9 mm, cumpărat vineri de tatăl său, zi a marilor promoţii de Black Friday, potrivit poliţiei.

"A venit în mod clar pentru a omorî oameni", a declarat miercuri şeriful Bouchard pe CNN, subliniind că atacatorul a tras cel puţin 30 de gloanţe.

"El a tras asupra oamenilor de foarte aproape, vizând adesea capul sau pieptul", a adăugat el.

Atacatorul s-a predat poliţiei în interiorul liceului şi a fost plasat în detenţie. El nu a făcut declaraţii privind motivaţia gestului său, întrucât părinţii săi i-au cerut să nu vorbească cu poliţia, potrivit autorităţilor. Procuroarea comitatului Oakland, Karen McDonald, urmează să anunţe miercuri, la ora locală 14.00 (19.00 GMT), inculparea tânărului, potrivit serviciilor sale.

Atacurile armate soldate cu numeroase victime rămân un flagel recurent în SUA, unde dreptul de a deţine arme este garantat de constituţie, notează AFP.

Știrea inițială:

Un tânăr de 15 ani a deschis marţi focul într-un liceu din nordul Statelor Unite, făcând trei morţi în rândul elevilor şi şase răniţi, printre care un profesor, a anunţat poliţia locală, citată de AFP şi Reuters.

Presupusul trăgător, elev la acceaşi instituţie, a fost arestat şi nu oferit explicaţii cu privire la faptele sale, a declarat Michael McCabe, un responsabil al poliţiei din Oxford, statul Michigan, transmite Agerpres. El va fi audiat de către oamenii legii pentru a se stabili de ce a recurs la acest gest.

Atac armat într-un liceu din Texas

La începutul lunii octombrie, mai multe persoane au fost rănite după ce un atacator înarmat a deschis focul într-un liceu din Texas, informează poliţia şi media locale.

"Suntem la locul unui atac armat la liceul Timberview", a anunţat poliţia locală din Arlington, pe Twitter.

Imaginile difuzate de televiziuni arătau o puternică prezenţă poliţienească în jurul unităţii de învăţământ cu aproape 2.000 de elevi din acest oraş situat între Dallas şi Fort Worth. Postul local afiliat NBC a relatat că atacul armat s-a soldat cu "mai multe" victime. Potrivit canalului de televiziune Fox, preluat de EFE, cel puţin trei persoane au fost rănite.

"Cel puţin două persoane au fost rănite" şi poliţia "îl caută activ pe suspect", a declarat la rândul său primarul oraşului, Jim Ross, pentru NBC.

Elevii au fost izolaţi în interiorul şcolii. Autorităţile şcolare au anunţat pe Twitter că au organizat la faţa locului o zonă de adunare pentru familiile elevilor, care vor fi "evacuaţi cu autobuzul după ce liceul va fi securizat".

Atacurile armate în mediul şcolar au devenit un veritabil flagel în societatea americană după masacrul de la Columbine (statul Colorado), din 1999. Ele sunt atât de comune încât rareori mai fac titluri de prima pagină în media naţionale. Numai un masacru sângeros, precum cel comis la liceul din Parkland, în statul Florida, în februarie 2018, care s-a soldat cu 17 morţi, mai provoacă acum o undă de şoc, comentează AFP. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel