Atac armat cu 30 de morți într-o școală din SUA. Obama a plâns, șocat de tragedie

cnn dc
cnn dc

Treizeci de persoane, dintre care 18 copii, au murit vineri dimineață la o școală generală din orașul american Newtown, Connecticut, în urma unui atac armat, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate, citată de CNN. Președintele Barack Obama a vărsat câteva lacrimi, într-o intervenție televizată, șocat de amploarea tragediei.

[caption id="attachment_261735" align="alignleft" width="310"] Foto: CNN[/caption]

Agresorul, în posesia căruia s-au găsit două arme de foc, a fost împușcat mortal. CNN precizează că nu se știe încă dacă atacatorul a fost ucis sau s-a sinucis.

Poliţia a fost chemată de urgenţă, vineri la ora locală 9:40 (16:40, ora României), la şcoala generală "Sandy Hook" din Newtown, statul Connecticut. Conform publicaţiei The Hartford Courant, citată de postul NBC, un agresor înarmat a intrat în clădirea principală a şcolii, care are 39 de profesori și aproximativ 650 de elevi. Un agent de poliţie a scos din şcoală un elev care prezenta plăgi prin împuşcare şi care era în stare gravă.

Atacatorul ar fi un bărbat în vârstă de 20 de ani, originar din statul New Jersey, care e tatăl unui elev. Bărbatul a pătruns în școală cu două arme de foc asupra sa, îmbrăcat în negru și purtând o vestă antiglonț. Cadavrul presupusului agresor zace într-o sală de clasă.

Printre cele 30 de victime înregistrate până la această oră, se numără și membri ai conducerii școlii din New Town, oraș situat la aproximativ 100 de km nord de New York.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel