Asta vrea Rusia să se știe despre explozia de pe Podul Crimeei. Ghidul Kremlinului distribuit presei

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Kremlinul a distribuit un ghid presei despre ce ar trebui să relateze în legătură cu explozia de pe Podul Crimeei.

Meduza a primit un ghid, pe care, după explozia podului din Crimeea, Administrația Prezidențială a Federației Ruse l-a pregătit pentru mass-media și bloggerii controlați. Autorii textului "recomandă" ca presa să raporteze că, în urma acestor evenimente, "establishmentul american este divizat în problema sprijinirii statului terorist ucrainean".

Ghidul subliniază că podul a fost rapid restaurat, "isteria legată de explozia sa a fost artificială, iar daunele exploziei în sine au fost foarte exagerate de propaganda de la Kiev". De asemenea, propagandiştii sunt sfătuiţi să raporteze că explozia "a generat în unitate, nu există panică şi frică".

"Oamenii sunt înțelegători cu dificultățile temporare și verificările vehiculelor, își arată cele mai bune calități ajutând la benzinării, împărțind benzină, având grijă de cei care au trebuit să rămână în Crimeea. Sanatoriile, casele de odihnă, sectorul privat prelungesc șederea vacanțelor în mod gratuit, astfel încât aceștia să poată pleca în siguranță atunci când accesul este permis", mai recomandă ghidul Kremlinului. Informațiile referitoare la explozia de pe pod sunt plasate în secțiunea "Consolidarea Rusiei".

VEZI ȘI: Camionul care a explodat pe Podul Crimeei venea din România, spun rușii. Bogdan Chirieac: Este îngrijorător că ne menționează

Mesaj halucinant despre Occident

Secțiunea despre "operațiune specială", așa cum este numit oficial războiul în Federația Rusă, spune că Forțele Armate ale Ucrainei "nu au șanse să avanseze mai departe" în timpul ofensivei din regiunea Herson (în ultimele săptămâni, Rusia s-a retras din nordul acestei regiuni ucrainene). În plus, administrația prezidențială recomandă raportarea faptului că "ucrainenii încep să ajungă în războiul Occidentului împotriva Rusiei, până la ultimul ucrainean"

"Prin urmare, țările din Occident își trimit propria populație pentru a fi măcelărite ca mercenari. Numărul personalului militar al Forțelor Armate ale Ucrainei și al mercenarilor străini în rândurile formațiunilor ucrainene, care sunt dislocate în partea din regiunea Zaporojie controlată de Kiev, a devenit egal", mass-media pro-Kremlin ar trebui să difuzeze o astfel de teză publicului lor.

Subcapitolul "Noua Ordine Mondială"

De asemenea, ar trebui să răspândească vestea că Germania rămâne fără armament din cauza sprijinului Ucrainei. "Furnizarea de arme către Ucraina a epuizat stocurile militare ale țărilor NATO, Rusia demilitarizează țările NATO", se spune în manual.

Subcapitolul "Noua Ordine Mondială" susține că Statele Unite își pregătesc publicul pentru faptul că vor "fuziona regimul de la Kiev". Ca dovadă a acestei teze, presa pro-guvernamentală ar trebui să citeze declarațiile fostului președinte american Donald Trump și ale coordonatorului Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, care au vorbit despre necesitatea unor discuții de pace timpurii între Ucraina și Rusia.

În plus, o sursă Meduza, apropiată Administrației Prezidențiale, a declarat că Kremlinul i-a însărcinat unuia dintre principalii săi contractori sociologici, VTsIOM, să realizeze un studiu despre modul în care societatea rusă percepe aruncarea în aer a podului din Crimeea. "Întrebările ar trebui puse într-o gamă largă: atitudini față de război, față de Ucraina", susține sursa. "(Kremlinul) este deosebit de îngrijorat de atitudinea rușilor față de (președintele ucrainean Vladimir) Zelenski".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel