Asociaţia Salvaţi Bucureştiul: CAB a suspendat autorizaţia de demolare a 38 de clădiri din zona Buzeşti-Berzei

4
4

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a suspendat, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă, autorizaţia de desfiinţare a 38 de clădiri pe diametrala Buzeşti-Berzei, informează un comunicat al Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul“.

Autor: Roberta Cautiş

"Prin autorizaţia de desfiinţare 4/14.01.2011 s-a autorizat desfiinţarea a 17 clădiri pentru diametrala Buzeşti-Berzei pe segmentul Mircea Vulcănescu - Dinicu Golescu, iar prin autorizaţia 38/04.02.2011 s-a autorizat desfiinţarea a 21 clădiri pentru diametrala Buzeşti-Berzei pe segmentul Calea Griviţei - Mircea Vulcănescu", se arată în comunicatul remis luni Agerpres.

Din cele 38 de clădiri, 36 au fost deja demolate iar prin decizia CAB, cele două imobile care nu au fost demolate - clădirile din str. Haralambie Botescu nr. 18 şi str. Cameliei nr. 20 - vor rămâne în picioare.

Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul" a anunţat, într-un comunicat de presă remis pe 20 iunie, că judecătorii CAB au decis, definitiv, suspendarea utilităţii publice a proiectului Berzei-Buzeşti, deoarece pe acest tronson există monumente istorice iar utilitatea publică trebuia declarată prin lege de Parlament, şi nu de Consiliul General.

Potrivit deciziei din 16 iunie a CAB, conform legii, utilitatea publică trebuia declarată în urma unei cercetări ştiinţifice care să ateste că soluţia aleasă este cea mai eficientă şi justifică costurile.

Preşedintele Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul", Nicuşor Dan, a declarat pe 14 aprilie că având în vedere că cea mai mare parte a construcţiilor din acea zonă au fost demolate, o soluţie ar fi să se lase linia de tramvai, plus o bandă pe sens pentru circulaţia autovehiculelor şi să se reconstruiască unele clădiri, precum Hotelul Marna, în spiritul epocii în care a fost construit.

"Dacă facem o clădire de birouri de şapte etaje, aşa cum se doreşte, tot ce câştigăm prin construirea unei şosele cu două benzi pierdem prin traficul în şi din această clădire, plus opririle frecvente în această zonă", a spus Nicuşor Dan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel