Asigurătorii atacă: Înghețarea prețului polițelor încalcă normele și Constituția

Reprezentanții Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) acuză că plafonarea polițelor RCA încalcă normele europene și Constituția României. Cu toate acestea, UNSAR se va supune ordonanței care plafonează prețurile.

"Societățile de asigurare respectă legile în vigoare, prin urmare și tarifele maximale impuse prin Ordonanța de Urgență vor fi, cu siguranță, respectate. Subliniem însă că UNSAR a atras de nenumărate ori atenția asupra ilegalității acestei prevederi. Înghețarea prețului polițelor RCA încalcă atât normele europene, cât și Constituția României. Mai mult, considerăm că orice intervenție în plafonarea tarifării, fără a ține cont de realitățile pieței de asigurări, va impacta în mod negativ consumatorii, pentru că va conduce la o nivelare: majorarea prețurilor pentru categoriile de clienți cu o conduită rutieră bună și reducerea prețurilor pentru categoriile cu grad de risc ridicat", se precizează într-un punct de vedere al UNSAR referitor la decizia de aplicare a tarifelor de primă maxime pentru asigurarea obligatorie, notează Agerpres. 

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat luni, într-o ședință specială, Raportul cu privire la determinarea tarifelor de primă maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru pagube produse terților prin accidente de vehicule.

Astfel, transportatorii ar putea plăti o primă RCA de maximum 7.534 de lei pentru un autovehicul de transport marfă cu masa peste 16 tone în timp ce pentru autovehiculele de transport de persoane cu o capacitate de peste 40 de locuri prima maximă va fi de 6.600 lei. În cazul persoanelor fizice, pentru un autovehicul cu o capacitate cilindrică între 1.201-1.400 cmc, al cărui posesor are vârsta cuprinsă între 31 și 40 de ani, tariful de primă maxim este de 610 lei.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel