Art.7-victoria presei împotriva nepăsării. Adevărata imagine a lui Vlăduț, dezvăluită de jurnaliștii Antena 3

După o luptă care a durat câteva luni, românii pot în sfârșit să își îngroape morții cu minimă demnitate. Modificarea ordinului privind restricțiile legate de înmormântări a reprezentat o victorie a presei. 

Antena 3 a dezvăluit în premieră ce prevedea ordinul de ministru în această privință.

Problema fusese semnalată încă de la începutul anului, atât Ministerului Sănătății cât și ministrului, însă vocile disperate ale familiilor care cereau să își îngroape creștinește morții nu au fost auzite de nimeni.

"ART 7. Cadavrele contaminate ca urmare a infecției COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se îmbălsămează cu caracter obligatoriu la sfârșitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infecției.

Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac", prevedea ordinul de ministru înainte de a fi modificat.

Citește și: Culise după ce Sergiu Cora şi Sabrina Preda l-au prins pe Vlad Voiculescu în ofsaid. Ce a fost diferit astăzi. "Aş fi intrat după el în minister" - INTERVIU cu jurnaliștii Antena 3

După îndelungi insistențe ale jurnaliștilor Antena 3, care timp de câteva zile au dezbătut subiectul la ore de maximă audiență, reprezentanții cultelor au fost chemați de ministru pentru a stabili de comun acord noile reguli, care să includă și măsuri de protecție, dar care să dea și posibilitatea familiilor să își înmormânteze morții așa cum se cuvine.

Episodul prin care fostul ministru Vlad Voiculescu, alintat Vlăduț de presa hashtag, a demonstrat că nu cunoștea prevederile documentului și a mințit în fața camerelor a fost ultimul pas care a dus la modificarea ordinului.

Reporterii Antena 3 l-au încolțit pe ministru și l-au determinat să gafeze. Astfel, de voie de nevoie, ministrul a fost nevoit să citească ordinul și să vadă că, într-adevăr, acesta prevedea ca morții să fie îngropați fără haine, în saci, după cum fusese stabilit în primele momente ale crizei pandemice.

Până la modificarea ordinului au fost peste 24.000 de români care au fost îngropați fără respect pentru credința lor și fără demnitate. După demiterea ministrului Vlad Voiculescu acest episod va rămâne în amintirea oamenilor drept unul definitoriu pentru modul în care românii au fost sfidați luni întregi de autorități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel