Arsenie Boca, profeții. Ce a spus de București

Rodica Mitu / 01 ian 2019 / 11:44 Salveaza PDF Comentarii
Arsenie Boca
Descriere foto: Arsenie Boca

Profeţiile părintelui Arsenie Boca, duhovnicul intrat în rândul marilor personalităţi ale ortodoxiei româneşti, au oferit amănunte și despre viitorul poporului român.

Iată câteva dintre profeţiile atribuite lui Arsenie Boca:

Nicolae şi Elena Ceuşescu, ucişi într-o zi de sărbătoare

 

Arsenie Boca a prezis moartea, într-o zi de sărbătoare, a soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu, potrivit relatării nepoatei duhovnicului. „Prin anii '80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceauşescu, care l-a întrebat: „Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii?". Şi Arsenie i-a spus: „Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi". Soții Ceauşescu nu au crezut, relata nepoata duhovnicului, într-un interviu publicat în septembrie 2014, de Agerpres. Nepoata părintelui Arsenie Boca a adăugat că acesta ar fi spus că după moartea lui Nicolae Ceauşescu, dar nu imediat, poporul va trece prin suferinţă şi că trebuie să nu ţină capul plecat şi să aibă demnitate.

Românii vor pleca din țară. Bucureşti, noul Ierusalim

 

Despre Arsenie Boca se spune că a prezis că românii vor pleca în număr mare din ţară. Totodată, ar fi spus că puțini dintre cei care pleacă se vor întoarce înapoi în țara în care s-au născut.

Bucureşti va fi un nou Ierusalim, ar fi proorocit Arsenie Boca, potrivit mărturiei Letiţiei Suciu din Dumbrăveni. „Ne povestea că România va fi grădina Maicii Domnului, Bucureştiul va fi noul Ierusalim. Şi care vor rămâne, aleşii lui Dumnezeu, că numai aceia vor rămânea, vor fi într-o fericire nemaipomenit de mare", conform autorilor cărţii „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca".

 

Arsenie Boca a fost părinte ieromonah, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop. Odată cu instaurarea regimului comunist, Arsenie Boca a intrat pe lista neagră a autorităţilor comuniste, trecând prin calvarul anchetelor şi al arestărilor. A fost închis, trimis apoi să munceasă la Canalul Dunăre – Marea Neagră, în lagărele destinate zecilor de mii de deţinuţi politici, iar până la mijlocul anilor 1950 a mai trecut prin închisorile Jilava, Timişoara şi Oradea. După eliberare, nu şi-a mai putut relua activitatea de preot.

Lecțiile lăsate de „ultimul sfânt al românilor"

 

Părintele Arsenie Boca a intrat în rândul marilor personalităţi ale ortodoxiei, iar cuvintele sale de duh au au fost făcute cunoscute printr-un număr impresionant de cărţi religioase şi biografice.

Iată câteva dintre învăţăturile atribuite duhovnicului:

"A fi fericit înseamnă a-l face fericit pe celălalt".

"Nu suntem născuţi de timp, ci de veşnicie. Aşa se face, că avem într-o fărâmă de ţărână şi celălalt tărâm. Deşi trăim o vreme îmbrăcaţi de lumea aceasta, totuşi ni se întâmplă clipe când fratele vis şi sora moarte ne dau târcoale şi ne despică făptura în două". "Viaţa înfrânată duce la redobândirea sănătăţii încât să poţi deosebi binele de rău".

"De la cârma minţii atârnă totul. Dacă nu ai ordine în minte nu poţi avea ordine în viaţă". "Iubeşte smerenia, că prin ea Dumnezeu îţi va acoperi păcatele. Smerenia este sarea virtuţilor". "Toate diamantele lumii sunt un gunoi, faţă de o clipă petrecută în lumina dumnezeiască".

"Când te scoli dimineaţa din somn, gândeşte-te că Dumnezeu îţi dă ziua pe care n-ai fi putut să ţi-o dai singur, şi pune deoparte prima oră sau măcar un sfert de oră din ziua ce ţi s-a dat şi adu-o drept jertfă într-o rugăciune de mulţumire şi de cerere bună".

"Oamenii se roagă lui Dumnezeu să-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roagă de oameni să părăsească păcatul. Acum judecaţi, care şi de cine să asculte întâi: Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu?"

 

VEZI ȘI: Arsenie Boca, probleme canonizare. Bănescu, adevăr dureros: Sunt mărturiiSTIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27