Arome alimentare care ne fac copiii dependenți pe viață, presiuni din partea industriei

capsuni1
capsuni1

Un adevărat război al lobiștilor se duce în subteranele politicii europene,  cu reverberații și în România. O industrie extrem de puternică vrea să întoarcă o directivă care îi protejează pe tineri  de unul dintre cele mai rele vicii.

La o primă vedere, miza pare mică: capsulele cu arome din filtrul țigărilor, interzise din acest an de Uniunea Europeană. Presiunile pentru relaxarea legislației anti-fumat, în derulare la Parlament, au ca scop, printre altele, amânarea momentului la care intră în vigoarea legea pentru transpunerea directivei. Orice lună câștigată de industria tutunului înseamnă noi clienți racolați, pe viață, din rândul tinerilor.

Capsulele cu arome alimentare (căpșuni, ciocolată, mentă) sunt introduse în filtrul țigărilor pentru  a da ”gust” unui produs repulsiv, la prima încercare, și a masca mirosul neplăcut pentru cei care nu au devenit încă dependenți de nicotină.

Copiii, obișnuiți cu aromele gumei de mestecat sau a înghețatei, găsesc un produs familiar, dintr-o clasă mai apropiată statutului de adult, pe care vor să-l imite. Este de amintit că dependența de nicotină nu se instalează de la primele țigări. Acestea sunt fumate pentru aromele de fructe, care atenuează greața produsă de toxicele din fumul de țigară. În scurt timp, nicotina adusă în organism de țigările mentolate sau aromate acționează în creier și induce o dependență de care este foarte greu de scăpat.

Deputații și senatorii care se luptă, chipurile, pentru drepturile fumătorilor, fac jocul unor multinaționale extrem de potente financiar, care doresc să cucerească noi clienți, tineri, într-un moment în  care adulții conștientizează riscurile și renunță la țigări. 

Citește și: Adevărata miză a relaxării legilor anti-fumat. Cazinourile, interesate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel