EXCLUSIV  Relaxarea Legii antifumat. Adevărata miză: al cui este interesul

Primele întâlniri ale noului Parlament au readus în atenție modificarea Legii antifumat. Mai mulți parlamentari au spus că legea este prea dură și ar trebuie "relaxată". 

Dar al cui este interesul principal ca acest lucru să se întâmple? Ați putea crede că răspunsul este evident: "producătorii de țigări", dar nu este așa.

De fapt, interesul principal este al cazinourilor. Oamenii care obișnuiesc să meargă acolo sunt fumători, iar acum, dacă după jumătate de oră de jucat vor să-și aprindă un trabuc se rupe "schema", ies din "transă". Cazinourile sunt afectate mai mult decât restaurantele pentru că aici lumea se duce să mănânce și apoi pleacă, iar în baruri, oamenii merg să danseze și chiar este plăcut să fumezi afară, să socializezi, într-o pauză de dans. Așadar, în aceste cazuri nu este o problemă, în schimb, la cazinouri, dacă te-ai ridicat de la masă, se rupe "transa" jocului. Această lege îndepărta două vicii - atât fumatul, cât și jocul de noroc.

De asemenea, în timp ce oamenii stăteau la masa de joc, veneau și promoterițele, făceau reclame și vindeau țigări. Acum, este greu de crezut că fetele, îmbrăcate sumar, vor mai sta în frig să le spună bărbaților ce promoții au la țigări în timp ce aștia fumează.

Așadar, în cazinouri se făcea cea mai bună promovare de țigări, de aici venind și cel mai mare interes pentru relaxarea legii antifumat. Rămâne de văzut ce se va întâmpla.

VEZI ȘI: O obsesie Parlamentară: Relaxarea Legii antifumat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel