Arme nucleare Coreea de Nord. Phenian: Se pregătește un ATAC

Coreea de Nord a acuzat marţi SUA că încearcă să agraveze situaţia din Peninsula Coreeană prin desfăşurarea în zonă de "importante dispozitive nucleare" şi că pregătesc terenul pentru un posibil atac preventiv împotriva sa, relatează Reuters. 

"Având în vedere natura şi anvergura întăririi forţelor SUA, aceasta vizează lansarea unui atac preventiv împotriva Coreei de Nord", a declarat diplomatul nord-coreean Ju Yong chol în cadrul Conferinţei pentru dezarmare care are loc la Geneva. 

"Oficiali americani, inclusiv ministrul apărării şi directorul CIA, au evocat în mod repetat ameninţarea nucleară şi balistică nord-coreeană pentru a-şi justifica argumentul unei opţiuni militare, iar administraţia de la Washington ia în considerare noul concept de 'bloody nose' ('nas însângerat'), un atac militar preventiv limitat împotriva Coreei de Nord", a explicat diplomatul nord-coreean. 

Avertismentul SUA

Ambasadorul american pentru chestiuni de dezarmare, Robert Wood, a avertizat tot marţi în cadrul aceleiaşi conferinţe că Phenianul ar putea obţine în doar câteva luni capacitatea de a lovi teritoriul Statelor Unite ale Americii cu o rachetă balistică având încărcătură nucleară. 

Pe de altă parte, un grup de senatori democraţi din SUA i-au scris preşedintelui american Donald Trump pentru a-l atenţiona că un eventual ordin de lansare a unui atac militar preventiv împotriva Coreei de Nord ar fi lipsit de baze legale fără autorizarea din partea Congresului, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel