Arme kurzi Trump. Erdogan, discurs surprinzător

Trump - Erdogan
Trump - Erdogan

Președintele Tayyip Erdogan a declarat că vizita sa în Statele Unite care va avea loc săptămâna viitoare ar putea marca un nou început în relațiile dintre aliații NATO, care au fost "serios zdruncinate" după decizia SUA de sprijinire a luptătorilor kurzi.

Erdogan a reiterat criticile față de decizia președintelui Donald Trump de a sprijini luptătorii kurzi cu arme americane, spunând că aceasta contravine intereselor strategice ale celor două țări - dar, de asemenea, a încercat să o scuze spunând că este o urmare a politicii administrației Obama în Orientul Mijlociu.

"Statele Unite continuă să treacă printr-o perioadă de tranziție și trebuie să fim mai atenți și mai sensibili", a declarat Erdogan într-o conferință de presă la aeroportul din Ankara, înainte de vizitele oficiale din China și Statele Unite. Președintele Turciei se va întâlni pentru prima oară cu Trump. 

"În prezent există anumite mișcări în Statele Unite ce provin din trecut, cum ar fi livrarea de arme pentru YPG", a spus Erdogan. "Acestea sunt evoluții care sunt în contradicție cu relațiile noastre strategice cu Statele Unite și bineînțeles că nu vrem să se întâmple acest lucru", a completat președintele Turciei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel