Armata ucraineană a atacat pro-rușii din estul țării

Armata ucraineană a pornit o operațiune specială în Estul țării împotriva protestatarilor pro-ruși, unele informații spunând că există câțiva răniți din rândul celor care cer federalizarea, potrivit Ria Novosti.

Guvernul  a disclocat pentru prima dată forțe militare într-o zonă a țării împotriva celor pe care îi acuză că destabilizează țara. Kievul a trimis trupe, avioane, elicoptere și tancuri blindate în apropierea granițelor cu orașele estice Kramatorsk și Slovyansk, transmite The Guardian.

" Multe blindate au fost dislocate în jurul orașului, blocând toate drumurile de acces, dar nu s-au auzit focuri de arme", a declarat un purtător de cuvânt al miliției pentru sursa citată.

Cel puțin doi protestatatri au fost răniți în timpul atacului lansat de armată, undeva între Kramatorsk și Slaviansk, a spus un alt reprezentant al miliției pro-federaliste.

Citește și: Ucraina a dat ordinul. SUA ar putea înarma trupele Kievului


"Sunt aproximativ 60 de blindate aici. S-au pregătit de câteva zile și acum atacul a fost declanșat", a mai declarat un manifestant. "Protestatarii nu i-au lăsat pe soldați să intre, iar aceștia au început să tragă. Sunt unii răniți din rândul miliției" a adăugat el.

"Oamenii noștri au trebuit să se retragă", a punctat el.

Președintele interimar Oleksandr Turcinov a declarat că forțele ucrainene execută o "operațiune anti-teroristă" pentru a înlătura forțele pro-ruse din clădirile poliției și guvernului din câteva orașe estice.

Premierul Rusiei, Dmitry Medvedev, a avertizat de două ori, marți, că Ucraina se află pe punctul de a intra într-un război civil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel